Κεφαλονιά: Νεκρός ψαροντουφεκάς – Ήταν γιος του βοσκού των Ιμίων

Θρήνος για τον Γιάννη Βεζυρόπουλο

Τραγικό θάνατο βρήκε στην Κεφαλονιά ο γιος του βοσκού των Ιμίων, Γιάννης Βεζυρόπουλος. Ο 54χρονος ψαράς βρέθηκε νεκρός ενώ ψάρευε δυτικά του νησιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Βεζυρόπουλος, ο οποίος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, είχε ξεκινήσει με το καΐκι του «Αίολος» από την Κάλυμνο, προκειμένου να φτάσει στο Ιόνιο για να ψαρέψει. 

Γιάννης Βεζυρόπουλος

Ο 54χρονος Γιάννης Βεζυρόπουλος που έχασε τη ζωή του στην Κεφαλονιά

Χθες το πρωί βούτηξε με τον εξοπλισμό του στη θάλασσα, όπως έκανε κάθε μέρα. Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, ο βοηθός του είδε το σώμα του να επιπλέει στο νερό. Αμέσως ειδοποίησε τη Λιμενική Υπηρεσία, που εντόπισε το καΐκι και περισυνέλλεξε τη σορό του άτυχου άνδρα. 

Το καΐκι βρέθηκε στην περιοχή μεταξύ Γέρο Γόμου και Λαγκαδάκια Ληξουρίου. Ο 54χρονος είχε μαζί του συσκευή κομπρεσέρ, ώστε να έχει το οξυγόνο που χρειάζεται. 

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr αρχικά ο βοηθός του έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του άνδρα, αναφέροντας στους λιμενικούς που έσπευσαν στο σημείο πως «ένα φουσκωτό σκάφος πέρασε με ταχύτητα και έκοψε το σωληνάκι παροχής οξυγόνου». 

Βεζυρόπουλος

Ο Γιάννης Βεζυρόπουλος είχε βουτήξει με σωλήνα οξυγόνου για να ψαρέψει με ψαροντούφεκο

Στη συνέχεια υποστήριξε πως το σκάφος, ήταν ένα λευκό πολυεστερικό, ενώ στην τρίτη εκδοχή, σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, είπε πως δύο σκάφη πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο που ψάρευε ο 54χρονος και του έκοψαν το σωληνάκι του οξυγόνου.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, από την έως τώρα έρευνα δεν προκύπτει να έχει κοπεί το σωληνάκι του οξυγόνου, όμως ενδέχεται να πέρασε κάποιο σκάφος και να του σήκωσε ψηλά το σωληνάκι με την ταχύτητα που ανέπτυξε και να του μείωσε δραματικά τη ροή του οξυγόνου ή να έπαθε τη νόσο των δυτών.

Το Λιμενικό Κεφαλονιάς ερευνά τα αίτια του τραγικού συμβάντος, ενώ έχει παραγγελθεί και νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του άτυχου άνδρα. 

Ποιος ήταν ο βοσκός των Ιμίων

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος, γνωστός ως ο «βοσκός των Ιμίων», πέθανε τον Ιούλιο του 2021, στην Ψέριμο σε ηλικία 94 χρονών.

βοσκός Ιμίων

Ο Γιάννης Βεζυρόπουλος ήταν γιος του «Βοσκού των Ιμίων»

Για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε περίπου 40 κατσίκια πάνω στις δύο νησίδες, τις οποίες επισκεπτόταν ανελλιπώς για όσο καιρό του επέτρεπε η ηλικία του.

Είχε γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελούσε μια εμβληματική μορφή, που έβαλε τη δική της σφραγίδα σχετικά με την ελληνικότητα των δύο βραχονησίδων.

Σε ηλικία 91 ετών, περιγράφοντας την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, έλεγε:

«Με θυμάμαι να ταξιδεύω με τη βάρκα μου για τη νησίδα και να έρχονται δίπλα μου μεγάλα τουρκικά σκάφη κάνοντας ελιγμούς. Σαν τώρα θυμάμαι τα άσπρα μεγάλα πλωτά τους. Δημιουργούσαν απόνερα με σκοπό να με βουλιάξουν. Η βάρκα μου ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τα δικά τους σκάφη.

Έδειχναν να μην τους ενδιαφέρει αν πέσω στη θάλασσα και πνιγώ από τα κύματα. Τους έδειχνα, όμως, από την πλευρά μου ότι είχα το σθένος να συνεχίσω. Έκανα σαν να μην υπάρχουν. Συνέχιζα να ταξιδεύω προς τον προορισμό μου. Μου είχε τύχει πολλές φορές να βρίσκομαι πάνω στη βραχονησίδα και να περνούν από πάνω μου αεροσκάφη και ελικόπτερα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top