Φωτιά σε Ηλεία: Νέο μέτωπο στα δυτικά - Τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί

Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star - Ρεπορτάζ Παναγιώτης Μπούσιος 

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Άγναντα Ηλείας και την ώρα που κινούνταν προς τους οικισμούς Καρυά και Λουκά, ένα δεύτερο ξεχωριστό μέτωπο εκδηλώθηκε εκεί. Η εικόνα δυτικά της Αμαλιάδας είναι πλέον καλύτερη όμως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. 

φωτιά ηλεία

Φωτογραφία από patrisnews

Νωρίτερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ένας πυροσβέστης με εγκαύματα από την πυρκαγιά ενώ τραυματίστηκε και δεύτερος πυροσβέστης στο κεφάλι. Έχει κληθεί ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Πλέον υπάρχουν πληροφορίες και για τρίτο τραυματία πυροσβέστη.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολη και έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Το θετικό είναι ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο.

Στο μέτωπο της φωτιάς, επιχειρούν πλέον 41 οχήματα, 115 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ,6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

φωτιά ηλεία

Φωτογραφία από patrisnews

Με πρωτοβουλία του δήμου Ήλιδας διατέθηκε λεωφορείο για την απομάκρυνση των κατοίκων του Αγναντα που πιθανά να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο πρώτος υπαρχιπυροσβέστης που είχε τραυματιστεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, της Πάτρας με εγκαύματα στα άκρα του.

φωτιά Ηλεία

Ο δήμος έβαλε λεωφορείο για την απομάκρυνση κατοίκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top