Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η αναδάσωση στις Βενίστρες

Μέρος της αναδάσωσης έγινε με σπορά από drone

Αναδάσωση στην περιοχή Βενίστρες στην Κινέτα έκαναν άνθρωποι του ομίλου της Motor Oil, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μεγάρων. Μέρος της αναδάσωσης έγινε με σπορά από drone.  

Κυπαρίσσια, κουτσουπιές, χαρουπιές, σχίνος, δρυς και κουκουναριές φυτεύτηκαν στην τοποθεσία Βενίστρες στην Κινέτα. 

«Επιλέχθηκε γιατί πριν από την πυρκαγιά δεν υπήρχε πλούσια βλάστηση οπότε επικουρικά η φυσική αναγέννηση με την εθελοντική αναδάσωση της Motor Oil μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από άποψη βιοποικιλότητας», δήλωσε η Τμηματάρχης Δασοτεχνικών Έργων Δασαρχείου Μεγάρων, κ. Γεωργίου.

Στην περιοχή φυτεύτηκαν 7.600 φυτά και δέντρα που μεταξύ άλλων συμβάλουν στην αντιδιαβρωτικότητα του εδάφους.

«Μια σημαντική πρωτοβουλία του ομίλου Motor Oil ολοκληρώθηκε επιβεβαιώνοντας την βαθιά ευαισθησία και την κατανόηση του ομίλου και τον πολυ-λειτουργικό ρόλο των δασικών οικοσυστημάτων. Πρόκειται για την δεύτερη αναδάσωση στην Κινέτα. Στις Βενίστρες του οικισμού Γαλήνη. Η πρώτη φάση της αναδάσωσης ολοκληρώθηκε πέρσυ στην Κινέτα πάλι, στο Πανόραμα 3. Μέρος αυτής της αναδάσωσης πραγματοποιήθηκε με χρήση drone. Αυτό αποτελεί μια καινοτόμο νέα τεχνική η οποία ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπλαση του δασικού πλούτου. Όχι μόνο για τις αναδασώσεις αλλά και για περιοχές, οι οποίες είναι δυσπρόσιτες με μεγάλες κλίσεις και χρήζουν αντιδιαβρωτικών έργων. Κατά αυτόν τον τρόπο ολοκληρώσαμε τη δράση με την αναδάσωση Κινέτας η οποία αγγίζει τα 500 στρέμματα», δήλωσε ο διευθυντής έργων Motor Oil, κ. Μιχάλης Λιάρος. 

Για πρώτη φορά σε αναδάσωση εγκαταστάθηκε ποτιστικό σύστημα, μήκους 13 χιλιομέτρων. Η δράση της motor oil αγγίζει τις 200 χιλιάδες ευρώ. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top