Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διέγραψε τον Πούτιν από επίτιμο διδάκτορα

Αναγορεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018

Βλαντίμιρ Πούτιν

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφαίρεσε από τον Πούτιν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα. Τι αναφέρει για αυτή την απόφαση ο πρώην πρύτανης και υπουργός, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ομόφωνη απόφαση, αφαίρεσε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, ο οποίος είχε απονεμηθεί σε εδική τελετή τος έτος 2018, όπως αναφέρει το kalamatatimes.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγορεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία», όπως ανέφερε τότε το ίδρυμα. 

Βλαντίμιρ Πούτιν

Από την πλευρά του, ο πρώην πρύτανης και υπουργός, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με πρωτοβουλία του οποίου ελήφθη η παραπάνω απόφαση από τη Σύγκλητο, ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, που είχε απονείμει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το 2018, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, παρά την όποια καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες. Πεντακόσιοι πολίτες, υπογράφοντες και υπογράφουσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν στηρίξει από τις 6 Μαρτίου 2022 το αίτημα της ανάκλησης του τίτλου. Δυναμική κοινωνία των πολιτών και πανεπιστημιακή κοινότητα τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας….».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top