Κούγιας: «Aναλαμβάνω τα έξοδα των μαρτύρων κατηγορίας στο εξωτερικό»

H απάντηση του συνηγόρου δύο εκ των μηνυτών στις δηλώσεις Κούγια

Στις 3 Μαρτίου προγραμματίστηκε τελικά η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Η δίκη που είχε αναβληθεί στις 11 Φεβρουαρίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια και θα ξεκινούσε σήμερα, διεκόπη ξανά, λόγω ασθένειας μέλους της έδρας.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, έφτααε σήμερα νωρίς το πρωί στο δικαστήριο, όμως η δίκη δεν ξεκίνησε πριν τις 11:00 λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Στη συνέχεια, διεκόπη.

Με χειροπέδες στο δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης - Συνεχίζεται η δίκη του

Προσερχόμενος στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην απουσία μαρτύρων κατηγορίας «γιατί είνα φτωχά παιδιά και είναι στο εξωτερικό», μιλώντας στους δημιογράφους.

«Με ποιον πας να τα βάλεις;» - Ο Αλί μιλά λίγο πριν από τη δίκη Λιγνάδη

«Θέλω να σας πω ότι εγώ προσωπικά, γιατί ο κ.Λιγνάδης δεν έχει τα χρήματα, αναλαμβάνω τα έξοδα για να έρθουν από το εξωτερικό. Και τα έξοδα της διαμονής και της διατροφής τους» είπε ο Αλέξης Κούγιας. 

«Δικαστήριο χωρίς μάρτυρες δεν μπορεί να γίνει. Έγινε μια ποινική δίωξη, χωρίς να εμφανιστεί ποτέ ο παθών κι έγινε μια σύλληψη ενώ ο κ.Λιγνάδης είχε παρουσιαστεί μόνος του στα δικαστήρια να παραοδοθεί. Καταλαβαίνετε, ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει. Αυτή η δίκη θα γίνει με όλους τους κανόνες μιας δίκαιης δίκης και αυτό φαίνεται από όλες τις συμπεριφορές των εισαγγελέων και των δικαστών» κατέληξε.

Tις δηλώσεις Κούγια περί ανάληψης των εξόδων σχολίασε ο δικηγόρος δύο εκ των μηνυτών που διαμένουν στο εξωτερικό, Γιάννης Βλάχος

Η απάντηση του Γιάννη Βλάχου στις δηλώσεις Κούγια- βίντεο star.gr

Η απάντηση του Γιάννη Βλάχου στις δηλώσεις Κούγια- βίντεο star.gr

«Αν χρησιμοποιούμε τέτοια επιχειρήματα για μάρτυρες, οι οποίοι εκτός από αξιόπιστοι είναι και αξιοπρεπείς, δεν έχουν ανάγκη να καλύψει η πλευρά του κατηγορουμένου - δηλαδή του βιαστή τους- τα έξοδα με τα οποία ήρθαν στην Ελλάδα για να καταθέσουν εναντίον του. Ίσως υποκρύπτει αυτή η δήλωση μια προσπάθεια εξευτελισμού της διαδικασίας, στην οποία εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε» τόνισε  ο δικηγόρος των μηνυτών, Γιάννης Βλάχος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top