Χανιά: Συνελήφθησαν και οι πέντε βαρυποινίτες που είχαν αποδράσει

Οι δύο κρύβονταν σε κλειστό οίκημα στα Χανιά - Οι άλλοι τρεις στο Ηράκλειο

Μετά από πολύωρες έρευνες της αστυνομίας, συνελήφθησαν στα Χανιά δύο εκ των πέντε βαρυποινιτών που είχαν δραπετεύσει από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων το βράδυ της περασμένης Κυριακής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, οι δραπέτες βρέθηκαν σε σε παλιό, "κλειστό" οίκημα στη Χαλέπα Χανίων. Πρόκειται για τον 35χρονο Πακιστανό που είναι καταδικασμένος σε τρις ισόβια για ανθρωποκτονίες και τον 34χρονο Αλβανό ο οποίος έχει καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών. 

Χανιά: Απέδρασαν 5 βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου

Οι πηγές αναφέρουν πως οι δύο δραπέτες μπήκαν μάλιστα και σε μερικά σπίτια, επειδή κρύωναν και πεινούσαν. Ωστόσο, η αστυνομία γνώριζε ότι βρίσκονταν ακόμα στα Χανιά, καθώς κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τη δράση τους. 

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν πριν από λίγο, στα Χανιά Κρήτης, οι άλλοι δύο κρατούμενοι που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και της Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων»

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο Ηράκλειο συνελήφθησαν οι άλλοι τρεις βαρυποινίτες

Οι άλλοι τρεις βαρυποινίτες που είχαν αποδράσει συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου. 

Το μονομελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο έκρινε και τους τρεις ενόχους και τους επέβαλε τις εξής ποινές. Στον 29χρονο φυλάκιση συνολικά 42 μήνες. Στον 43χρονο φυλάκιση 34 μήνες Στον 32χρονο φυλάκιση 34 μήνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top