Καιρός: Ξεκίνησαν τα χιόνια – Στα λευκά Βίλια και Πάρνηθα

Στους δρόμους τα εκχιονιστικά στη Λαμία - Κλειστά σχολεία στη Δ. Μακεδονία

Η κακοκαιρία εξπρές που επελαύνει από χθες στη χώρα συνεχίζεται σήμερα με ακόμα πιο έντονα φαινόμενα. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ήδη έχει ξεκινήσει να χιονίζει στην Αττική, με πυκνές χιονοπτώσεις να καταγράφονται στα Βίλια, την Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Μάλιστα, η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην Πάρνηθα από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα. 

Απαγορεύεται, επίσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων στη παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon στη Μάνδρα, και στα δύο ρεύματα. 

Ωστόσο, η αστυνομία προχώρησε στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών.  

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το μεσημέρι και μετά στη Βοιωτία, την Αττική και την Εύβοια θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις σε υψόμετρο γενικά μεγαλύτερο των 300-350 μέτρων, και πιθανόν κατά διαστήματα σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της βόρειας και δυτικής Αττικής.

Καιρός: Χιόνια στο Καρπενήσι και τον Δομοκό

Από το πρωί χιονίζει και στα ορεινά και ημιορεινά χωριά της Λαμίας και της δυτικής Φθιώτιδας. 

Στις 04:00 τα ξημερώματα άρχισε να χιονίζει στο Δομοκό και στο Καρπενήσι, ενώ λίγο αργότερα ο χιονιάς έφτασε και προς τον Μπράλο, στο ύψος του Ελευθεροχωρίου.

χιόνια

Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Φθιώτιδας/ lamiareport.gr 

Χιόνι έπεσε επίσης στα ορεινά και τα ημιορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων, όπως στην Παύλιανη, την Καστανιά, το Καπνοχώρι και την Υπάτη.

Παράλληλα, χιονόπτωση σημειώθηκε και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και στο Δήμο Μακρακώμης. Σε πολλά σημεία το χιόνι ξεπέρασε τους 10 πόντους, κάνοντας δύσκολη την κυκλοφορία των οχημάτων.

χιόνια Λαμία

Μηχανήματα της περιφέρειας προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στην ορεινή Φθιώτιδα

Η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Φθιώτιδας άρχισε από νωρίς να ρίχνει χοντρό αλάτι στους δρόμους, όπου το είχε στρώσει ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Καιρός: Στα λευκά η Βόρεια Εύβοια

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από το βράδυ και στη Βόρεια Εύβοια. 

Ήδη το έχει στρώσει στα ορεινά χωριά του Δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας. Η κακοκαιρία αναμένεται να είναι ακόμα πιο έντονη από το μεσημέρι και μετά.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων στο Δημοτικό σχολείο της Κερασιάς. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους για τον καθαρισμό.

Χιόνια: Κλειστά σχολεία και στη Δυτική Μακεδονία

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στη Δυτική Μακεδονία, όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. 

Για τον λόγο αυτό οι δήμαρχοι στους δήμους Πρεσπών, Φλώρινας και Αμυνταίου αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι παιδικοί σταθμοί λειτούργησαν κανονικά. 

Επίσης στην ΠΕ Κοζάνης και στους δήμους Εορδαίας και Σερβίων, τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά ενώ στον Δήμο Κοζάνης τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 09:15 π.μ. και η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 20:00.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top