Η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα «ζωντανό» μουσείο χάρη στο κινητό μας!

«Περπατώντας με τους Φιλλέληνες» - Ένας ιστορικός περίπατος στην Αθήνα

«Περπατώντας με τους Φιλλέληνες»

Έξυπνες πινακίδες σε δρόμους που φέρουν τα ονόματα φιλελλήνων, με στόχο να υπενθυμίσουν στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, αλλά και να συστήσουν στους επισκέπτες, τη σημαντική συνεισφορά του φιλελληνικού κινήματος στην Ελληνική Επανάσταση, τοποθετούνται σε όλη την πόλη, δημιουργώντας έτσι έναν πλούσιο ιστορικό περίπατο με την απλή χρήση ενός κινητού τηλεφώνου.

Ο ιστορικός περίπατος στηρίζεται σε μια ιστοσελίδα με πληροφορίες για κάθε δρόμο που συνδέεται με τους φιλέλληνες του απελευθερωτικού αγώνα. Όταν ο επισκέπτης σκανάρει με το κινητό του το QR code της πινακίδας, μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά, πολύ πλουσιότερες πληροφορίες από όσες μπορεί να χωρέσει μια δημόσια επιγραφή. Έτσι, η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα ζωντανό μουσείο γεμάτη με διαδρομές μνήμης.

Λόρδος Βύρωνας, Σανταρόζα, Γουέμπστερ, Τράιμπερ, Λενορμάν, Χέυδεν, Μάγερ είναι μεταξύ των συνολικά 29 προσωπικοτήτων στις οποίες ανατρέχουν οι 62 έξυπνες πινακίδες, προς το παρόν, στο πλαίσιο της δράσης.

Η ιστορικός, Μαρία Ευθυμίου, χρησιμοποιώντας τεκμήρια αλλά και πραγματικά παραδείγματα ξένων ονομάτων που διατηρούνται ακόμα και σήμερα σε τοπικές κοινωνίες, έδειξε πόσο βαθιά επηρέασε η δράση των φιλελλήνων το ελληνικό κράτος, την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της.
 
Πέραν της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, οι χρήστες μπορούν να περιγηθούν στο περιεχόμενο και από υπολογιστή, στην ιστοσελίδα www.walkingwiththephilhellenes.gr
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top