Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Η πρόγνωση του καιρού τη Δευτέρα 31/1

Νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» από αύριο, Τρίτη, τη χώρα διαδέχεται την ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, δε θα θυμίζει την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα προκληθεί από τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Ευρώπη που θα έρθουν πιο νότια, και ένα από αυτά θα μας απασχολήσει από το μεσημέρι της Τρίτης.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει αύριο πρώτα από τα δυτικά και τα φαινόμενα στη συνέχεια θα κινηθούν ανατολικά, με την Τετάρτη και την Πέμπτη να είναι οι πιο δύσκολες μέρες.

καιρός βροχές

Τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία αυτή, κατά τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή από τη νέα πολική αέρια μάζα που αναμένεται να μετατοπιστεί από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη και η οποία θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες μάζες φέρνοντας βροχές αλλά και χιόνια.

«Από Παρασκευή τα φαινόμενα υποχωρούν και πάμε σε ένα Σαββατοκύριακο με πολύ καλό καιρό και άνοδο σημαντική της θερμοκρασίας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

καιρός Ελλάδα Δευτερα

Τι καιρό θα κάνει σήμερα Δευτέρα 31/1

Μετά τη γενική ηλιοφάνεια που θα υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα, την Τρίτη ο καιρός θα αλλάξει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για τη Δευτέρα προβλέπεται:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

καιρός σήμερα Αττική

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με γρηγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις ανατολικές Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και βαθμιαία αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τα βόρεια. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top