Πολύ σοβαρή η κατάσταση της φάλαινας που εκβράσθηκε στον Άλιμο    

Προσπάθεια από ειδικούς να κρατηθεί στη ζωή ο ζιφιός   

Video (Open TV) από την επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας στον Άλιμο

Πολύ σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων, η κατάσταση της υγείας της φάλαινας (του είδους ζιφιός), που εκβράστηκε νωρίς το πρωί στα αβαθή της παραλίας του Αλίμου.

Από την επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας στον Άλιμο  

Από την επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας στον Άλιμο (φωτογραφία Ευρωκίνηση)

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος «από την  λεπτομερή  κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε  αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία».

Άλιμος: Μάχη για να σωθεί η μικρή φάλαινα που ξεβράστηκε στα ρηχά

Επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας που εκβράστηκε στον Άλιμο

Επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας που εκβράστηκε στον Άλιμο (φωτογραφία Ευρωκίνηση) 

Αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το ζώο παρακολουθείται στενά, ενώ οι αιματολογικές καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top