Χειμωνιάτικο είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Κυριακή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα διαρκέσει πολλές ημέρες και δεν αποκλείεται να φέρει και χιόνια στην Αττική.
Καιρός: Αλλάζει δραματικά το σκηνικό – Έρχονται χιόνια και στην Αττική
Όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος, η κακοκαιρία οφείλεται στο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που μετατοπίζεται ανατολικά και αυτό θα είναι το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα, είναι πιθανό να δούμε και χιόνια στην Αττική σε περίπου δέκα ημέρες.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα χωριστεί σε δυο μέρη: το πρώτο μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από τη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα εβδομάδας που, όπως όλα δείχνουν θα είναι πιο ισχυρό, ενώ θα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Τόνισε, δε, ότι από τις 13-14 Ιανουαρίου θα έχουμε περισσότερο κρύο και ενδέχεται να δούμε χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο ακόμα και στην Αττική.
Η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.