ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση στον ηλεκτρικό

Έσπασαν τα φρένα σε βαγόνι καθαρισμού - Ο εργάτης πήδηξε για να σωθεί

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στις γραμμές του ΗΣΑΠ μετά από βλάβη σε μηχάνημα, που χρησιμοποιούσε 7μελές αυστριακό συνεργείο για εργασίες λείανσης των γραμμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργαζόμενοι, δύο Ελληνες κι ένας Αυστριακός, που ήταν μέλη του συνεργείου.

Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο «Γεννηματά» για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο λίγο αργότερα ο ένας από τους δύο, ηλικίας 41 ετών, κατέληξε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 04.05 όταν μηχάνημα καθαρισμού αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του, με αποτέλεσμα οι επτά εργαζόμενοι, που επέβαιναν σε αυτό, να χάσουν τον έλεγχο του και να το εγκαταλείψουν.

Σύγκρουση ΗΣΑΠ

Το μηχάνισμα καθαρισμού σταμάτησε την πορεία όταν συγκρούστηκε με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 Η ειδική μηχανή συγκρούστηκε με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης. Όπως είπε, πριν από την μοιραία σύγκρουση το μηχάνημα είχε αναπτύξει ταχύτητα 50 χλμ/ώρα. 

ΗΣΑΠ: Πώς γίνονται τα δρομολόγια 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια – Πειραιάς και Α. Πατήσια – Κηφισιά. 

Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια - Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7.

Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.  

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο. 

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. 

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top