Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται το πέμπτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα

Η πρόβλεψη του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκου Θωμαΐδη

Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και για τα «κύματα» πανδημίας που αναμένονται μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως είπε, το τέταρτο κύμα θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο όταν τα κρούσματα θα φτάσουν τα 3.500 την ημέρα. «Θα αυξηθεί η διάδοση στην κοινότητα σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι. Έτσι μπορεί να έχουμε μια κορύφωση προς το τέλος Οκτωβρίου, ένα πέμπτο κύμα» συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Κορωνοϊός: Πέθανε 51χρονος ανεμβολίαστος στην Ορεστιάδα

«Είχαμε πει ότι θα δούμε μείωση και αυτό είδαμε. Υπάρχει μια σταθεροποίηση, πολύ αισιόδοξη, που θα συνεχίσει τις επόμενες δύο, τρεις εβδομάδες. Κι αυτό γιατί αντικαθίσταται η κινητικότητα των παιδιών με την κανονικότητα στα σχολεία με υγειονομικά πρωτόκολλα και πολλά τεστ. Αυτό μπορεί να συγκρατήσει τους αριθμούς», εξήγησε.

Τόνισε μάλιστα ότι η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα είναι πολύ καλή, αν και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Όπως είπε, καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που αναμένεται να φανεί στα κρούσματα τις ερχόμενες ημέρες, με την Αττική να αναμένεται να δει αύξηση κρουσμάτων έως και 250.

Από τη μεριά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης, σημείωσε ότι «εκείνο που παρατηρήσαμε μετά την 1η Σεπτεμβρίου ήταν ότι οι εκδρομείς επέστρεψαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Η χαλαρότητα των διακοπών υποκαταστάθηκε από μια κανονικότητα, η οποία δεν προσέδωσε μια προβληματική στην πανδημία. Έτσι τα κρούσματα από 3.000 την ημέρα έπεσαν σε 2.000».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top