Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε γηροκομείο

Άνω των 70 ετών οι περισσότεροι ασθενείς

Δείτε το ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό 30 κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στα ανατολικά της πόλης. 

Κορωνοϊός: 93,47% των τυχαίων δειγμάτων αφορά την μετάλλαξη Δέλτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, πρόκειται για 29 φιλοξενούμενους και έναν εργαζόμενο του γηροκομείου, οι οποίοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το προσωπικό του γηροκομείου όσο και οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι.

Η πλειοψηφία των ασθενών είναι ηλικίας άνω των 70 ετών. Άμεσα ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ, ο οποίος έστειλε κλιμάκιο στο γηροκομείο για να προβεί σε επανέλεγχο των κρουσμάτων.

Πιέζεται το Ε.Σ.Υ - Αυξημένα τα κρούσματα την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54% τη στιγμή που η πίεση στο Ε.Σ.Υ. αυξάνεται.

Χθες, Πέμπτη 26 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.538 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Στην Αττική εντοπίστηκαν 843 μολύνσεις ενώ στη Θεσσαλονίκη 365. 

Κορωνοϊός: 3.538 νέα κρούσματα σήμερα - 28 νεκροί και 336 διασωληνώσεις

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 336. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.943 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.539 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top