Ναυάγιο με 45 μετανάστες νότια της Κάσου - Αγνοούνται ακόμα οκτώ άνθρωποι

Στο κενό η τουρκική απόπειρα να αναλάβει την επιχείρηση

Στο κενό έπεσε και νέα προσπάθεια των Τούρκων να προκαλέσουν στο Αιγαίο. Επιχείρησαν να εμφανίσουν ως δήθεν τουρκική την επιχείρηση που διεξήγαγε χθες βράδυ το ελληνικό λιμενικό, νότια της Κάσου για τη διάσωση μεταναστών.

Το ναυάγιο σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης, όταν ένα πλοιάριο που μετέφερε 45 μετανάστες βυθίστηκε 50 μίλια νότια των ακτών της Κάσου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο, ενώ εκεί βρίσκονταν και τρία εμπορικά πλοία. Ένα από αυτά με σημαία Μάλτας κατάφερε να διασώσει 32 άτομα τα οποία μετέφερε στην Ιεράπετρα, ενώ πέντε ακόμα διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Κάρπαθο. 

Σχεδόν μία ώρα αργότερα, στο σημείο έφτασαν δύο τουρκικές φρεγάτες. Οι κυβερνήτες επικοινώνησαν με τους κυβερνήτες των τριών εμπορικών πλοίων, ισχυριζόμενοι ότι η περιοχή έρευνας και διάσωσης ανήκει σε τουρκικά ύδατα και πρέπει οι τουρκικές αρχές να περισυλλέξουν τους διασωθέντες. 

Οι κυβερνήτες των τριών πλοίων δεν υπάκουσαν και συνέχισαν να λαμβάνουν οδηγίες και να συνεννοούνται με τις ελληνικές αρχές. 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μία ημέρα μετά έκανε λόγο για ναυάγιο με 45 Σύρους πρόσφυγες, επισημαίνοντας ότι έκανε έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των μεταναστών.

Στην περιοχή εξακολουθούν να αγνοούνται οκτώ άτομα με την επιχείρηση διάσωσης να είναι ακόμα σε εξέλιξη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top