Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης Σαλαμίνας

«Είναι τιμή για μένα. Η Σαλαμίνα είναι ένα νησί με μακρά ιστορία»

Σε Επίτιμη Δημότη Σαλαμίνας ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» & Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού σε μία συγκινησιακά φορτισμένη τελετή του Δήμου Σαλαμίνας κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Γιώργου Παναγόπουλου και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας επέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμητική πλακέτα ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό της κυρίας Βαρδινογιάννη και, επιπλέον, ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της στο νησί της Σαλαμίνας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Η παρουσία σας αποτελεί ύψιστη τιμή για τον τόπο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κατά την έναρξη της τελετής και συμπλήρωσε: «Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και η ανακήρυξη σας ως επίτιμη δημότη Σαλαμίνας είναι μια έκφραση αυτής της ευγνωμοσύνης μας. Να ξέρετε ότι σας θεωρούμε όλοι στην Σαλαμίνα δικό μας άνθρωπο και θέλουμε να μας θεωρείτε και εσείς δικούς σας ανθρώπους. Καλωσήρθατε στο νησί σας».

Γιώργος Παναγόπουλος

Γιώργος Παναγόπουλος

Στην αντιφώνησή της, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπογράμμισε: «Είναι τιμή για μένα η ανακήρυξή μου σε επίτιμη δημότη Σαλαμίνας, ένα νησί με μακρά ιστορία, λαμπρό πολιτισμό και βαθιά παράδοση ευχαριστώντας τόσο τον Δήμαρχο όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είμαι δίπλα στην Σαλαμίνα και στους κατοίκους της πάντοτε και σε ό,τι χρειαστείτε».

Μεταξύ άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά Δ. Μαρκόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Β Πειραιά Γ. Ραγκούσης, ο Υποναύαρχος Ι. Πάττας Π.Ν. ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΝ, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Η βραδιά έκλεισε με εγκάρδιες ευχές και κοινό όραμα στόχων και προγραμματισμών που θα δώσουν μια νέα πνοή στο νησί της Σαλαμίνας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Παναγόπουλος

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Παναγόπουλος
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top