Απαγόρευση πτήσεων στην Ελλάδα από αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας

Θα ισχύσει έως τις 5 Ιουλίου

αεροδρόμιο

Απαγορεύονται οι πτήσεις στην Ελλάδα αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Παράταση NOTAM: Τι ισχύει για τις πτήσεις εσωτερικού στα νησιά

Ειδικότερα, προβλέπεται:

  • απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν επάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας και 
  • δίνονται οδηγίες προς τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το FIR του Μινσκ (Λευκορωσία) για τις πτήσεις τους.

Η ΝΟΤΑΜ που ισχύει ήδη και έχει διάρκεια έως τις 5 Ιουλίου 2021, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της ΕΕ ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της. Ενώ για τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστήνεται να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Οι εξαιρέσεις

Η αεροπορική οδηγία δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης ή αναγκαστικής εναέριας διέλευσης και σε περίπτωση που η προσγείωση/απογείωση ή η εναέρια διέλευση είναι απαραίτητη για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top