Κεραμέως: Δεκτά όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία από Σεπτέμβρη

Θα ξεκινήσουν μαθήματα αγγλικών

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών (16/5)

Όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών θα γίνονται δεκτά στα δημόσια νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τα συγκεκριμένα παιδιά θα ξεκινήσουν αμέσως και την εκμάθηση αγγλικής γλώσσας. 

Κεραμέως: 14 Ιουνίου οι Πανελλήνιες - Δε θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις

Αναφερόμενη στη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια που τέθηκε ξανά σε ισχύ από φέτος, σημείωσε ότι «το πιο εύκολο για μας θα ήταν να πούμε να μπείτε όλοι ελεύθερα στο πανεπιστήμιο άλλα αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ιδία τα παιδιά, ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Τι αλλάζει στην εισαγωγή υποψηφίων στα δημόσια ΙΕΚ

Όσον αφορά στην εισαγωγή των υποψηφίων στα δημόσια ΙΕΚ, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι «από φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα στους υποψήφιους να συμπληρώσουν και τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ καθώς υπάρχουν σε αυτά περιζήτητες ειδικότητες». Τόνισε μάλιστα ότι «τα παιδιά πρέπει να έχουν εναλλακτικές».

Τέλος αναφέρθηκε και στην πανεπιστημιακή αστυνομία, σημειώνοντας ότι «θα αρχίσει από το φθινόπωρο να αναπτύσσεται, μόνο σε εκείνα τα ιδρύματα που υπάρχει παραβατικότητα, ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top