Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55 - 59

Οδηγίες για το πώς να κλείσετε το ραντεβού σας

Δείτε την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας από τον Μάριο Θεμιστοκλέους (19/4)

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 55 - 59. Το Σάββατο 24 Απριλίου, ακολουθούν οι ηλικίες 50 έως 54 ετών. 

Εμβολιασμοί: Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 60 ετών, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και οι εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες κάτω των 50 ετών. 

Πώς να κλείσετε ραντεβού για εμβολιασμό

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι που μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας για εμβολιασμό εάν ανήκετε στην ηλικιακή ομάδα που εμβολιάζεται. Αυτοί είναι:

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού. Oι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού θα λάβουν γραπτό μήνυμα από το 13034 σχετικά με το προ-κρατημένο ραντεβού τους. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS, εντός 72 ωρών, διαφορετικά το ραντεβού δεν ισχύει. Στη συνέχεια, λαμβάνουν άμεσα απάντηση σχετικά με την επιτυχή επιβεβαίωση. 
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Οι πολίτες μπαίνουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά και προγραμματίζουν το ραντεβού τους βάσει των οδηγιών.
  • Μέσω ΚΕΠ. Οι πολίτες ή τρίτα πρόσωπα πηγαίνουν στο πλησιέστερο ΚΕΠ και κανονίζουν από εκεί το ραντεβού τους. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο.

Πώς αλλάζουμε το ραντεβού μας

Οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους με τον τρόπο με τον οποίον το έκλεισαν, δηλαδή σε φαρμακείο, στο ΚΕΠ και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει μία φορά και τρεις ημέρες πριν από το ορισμένο ραντεβού.

Το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης εμβολίων

Κατά τους επόμενους δύο μήνες, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 7,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τέσσερις εταιρείες.

Συγκεκριμένα, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Η πρόληψη και η θεραπεία αλλάζουν την εξέλιξη»

Από την εταιρεία Johnson & Johnson, έχουμε παραλάβει 33.600 δόσεις και αναμένουμε 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε από αυτήν ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top