Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Πού αναμένονται βροχές

Ανοιξιάτικο το τοπίο σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Η κακοκαιρία «Μήδεια» πέρασε για τα καλά, όπως και οι νεφώσεις του Σαββατοκύριακου, με τον καιρό να είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές αναμένονται στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά το πρωί.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σήμερα

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες και γρήγορα σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αιθριος ο καιρός με την ορατότητα να είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ θα υπάρξει βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί απο το μεσημέρι. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top