Lockdown: Άδειασαν οι δρόμοι της Αθήνας μετά τις 18:00

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα, Σάββατο, από τις 18:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. 

Lockdown: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Στην Αθήνα οι δρόμοι ερήμωσαν, ενώ η αστυνομία έκανε συχνούς ελέγχους. Μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, υπήρχε ανοχή μέχρι να προσαρμοστεί ο κόσμος στο νέο μέτρο. Οι περισσότεροι φαίνεται πως πειθάρχησαν στο νέο μέτρο και οι δρόμοι άδειασαν.

Οι Θεσσαλονικείς επιστρέφουν στα σπίτια τους / INTIME

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά τις 18:00 οι πολίτες επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Άδειοι οι δρόμοι της Αθήνας μετά τις 18:00 το Σάββατο / Eurokinissi

Μπλόκα της αστυνομίας στήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας για τη διενέργεια ελέγχων τήρησης των μέτρων. 

Μπλόκο της αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας / Eurokinissi

Τα καταστήματα και οι υπηρεσίες θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα Σάββατα θα παραμείνουν κλειστά.

Από το εν λόγω μέτρο, εξαιρούνται τα σουπερμάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, τα βενζινάδικα, οι φούρνοι και τα φαρμακεία που θα λειτουργούν και τα Σάββατα, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ερήμωσε η πλατεία Συντάγματος / Eurokinissi

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το επόμενο Σαββατοκύριακο, η λειτουργία των λαϊκών αγορών αναστέλλεται. 

Όσο για το μπέρδεμα που συνέβη για το take away από τα καταστήματα καφέ και φαγητού, θα λειτουργεί κανονικά και τα Σαββατοκύριακα.

Άδεισε η Αθήνα μετά τις 18:00 / Eurokinissi

Τα καταστήματα θα λειτουργούν πλέον με τη μέθοδο του click away και μόνο, ενώ κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και οι υπηρεσίες διαιτολογίας αλλά και τα ΚΤΕΟ θα λειτουργούν κανονικά με τους όρους που ισχύουν ήδη. Τα Σαββατοκύριακα θα είναι κλειστά.

Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Πρόστιμα 576.550 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων

Σε συνολικά 85.021 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού προχώρησαν, χθες Παρασκευή, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες).

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας εντοπίστηκαν 1.866 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 576.550 ευρώ. Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε τον κύριο όγκο των ελέγχων (73.688) και προχώρησε σε έξι συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας - μη τήρηση αποστάσεων, μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top