Μητέρα πρωταθλήτριας κωπηλασίας: «Είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι»

Η αθλήτρια κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή της

Τα στόματα για παρενοχλήσεις και σκάνδαλα στον χώρο του αθλητισμού ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Χθες, νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από προπονητή εις βάρος παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας, βγήκε στο φως. 

Νέα καταγγελία για προπονητή από παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας

Η μητέρα της αθλήτριας, η οποία είχε ενημερώσει τους αρμόδιους για τα όσα γίνονταν στον Σχοινιά, όπως είπε, ξέσπασε μιλώντας στην Τασούλα Παπανικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ακόμα και τώρα λένε ψέματα που διαψεύδονται με μεγάλη ευκολία. Εγώ η ίδια είχα ενημερώσει τηλεφωνικά τον πρόεδρο για το θέμα του προπονητή από το 2017. Ζήτησα ακρόαση από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, γι’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα και για την πίεση που δέχθηκε η κόρη μου και αρνήθηκαν να με δεχτούν. Απευθύνθηκα με έγγραφο στον κ. Α., έφορο στο σωματείο των κοριτσιών, ο οποίος μας στήριζε και ξέρω πολύ καλά ότι τους ενημέρωσε. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Επανειλημμένως εγώ είχα επικοινωνήσει και  με τον έφορο Εθνικών Ομάδων και με τον Πρόεδρο για πολλά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Κωπηλασία: Σε διαθεσιμότητα οι προπονητές που κατηγορούνται για παρενόχληση

Η αθλήτρια με τις παγκόσμιες διακρίσεις γινόταν, όπως ισχυρίζεται στο πολυσέλιδο υπόμνημά της, μάρτυρας απίστευτων περιστατικών. Με προπονητές να αγγίζουν με το «έτσι θέλω» αθλήτριες, να απαγορεύουν στα κορίτσια να κλειδώνουν τις πόρτες στα δωμάτια τους, να τις βρίζουν και να μιλούν με υπονοούμενα.

«Το 2018, ο προπονητής, βοηθώντας συναθλήτριά μας να κάνει διατάσεις, της χάιδεψε τη γάμπα με τρόπο ανεπίτρεπτο. Η αθλήτρια εκνευρισμένη εγκατέλειψε το γυμναστήριο. Για τη κίνηση αυτή απευθύνθηκα στον επικεφαλής προπονητή, ο οποίος σε ανάλογο περιστατικό στη συνέχεια, στο οποίο ενώπιον του στο γυμναστήριο άγγιξε αθλήτρια, ο εν λόγω προπονητής  του έβαλε τις φωνές λέγοντάς του ότι δεν αγγίζουμε αθλήτριες» υποστήριξε η παγκόσμια πρωταθλήτρια. 

«Ήμουν αφελής τότε. Νόμιζα ότι έχουν καλή πρόθεση. Με έλεγαν γραφική που φώναζα για τα παιδιά. Δεκαέξι χρόνια διοίκηση και δεν είχαν το θάρρος να πουν ότι δεν ήξεραν, ότι δεν αφήνανε τα παιδιά να βάλουν τα κλειδιά από μέσα από τις πόρτες. Απορώ ποια είναι η δουλειά τους ως διοίκηση, όταν δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση που επικρατεί στα κοινόβια. Λυπάμαι πολύ για λογαριασμό τους, είναι υποκριτές» συνέχισε η μητέρα της αθλήτριας.

Οι καταγγελίες στην κωπηλασία διερευνώνται ήδη από την Εισαγγελία Αθηνών, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top