Στεφανάδης στο Star για κολχικίνη και Covid-19: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα

Τι είπε ο καθηγητής καρδιολογίας για την ελληνική συμβολή στην έρευνα 

Εντυπωσιακά χαρακτήρισε για τη θεραπεία του κορωνοϊού με χορήγηση κολχικίνης, τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα, ο καθηγητής Καρδιολογίας,  Χριστόδουλος Στεφανάδης, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου.     

Η κολχικίνη στη μάχη κατά του κορωνοϊού: Τι είναι και ποια η δράση της

Όπως επισήμανε ο  κ. Στεφανάδης η κολχικίνη «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης».  

Στη συνέντευξη στο Star επισημάνθηκε ακόμη ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα έδωσε το  «πράσινο φως» για να εισαχθεί η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών σε ασθενείς με Covid – 19, το οποίο χορηγείται άμεσα με ιατρική συνταγή.

Κολχικίνη: H πρόταση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο κ. Στεφανάδης διευκρίνισε ότι η οδηγία της Επιτροπής αφορά σε σύσταση για χρήση σε ασθενείς με κορωνοϊό άνω των 60 ετών αλλά και σε μικρότερης ηλικίας άτομα όταν υπάρχει υποκείμενο νόσημα. 

Η χορήγησή της αφορά επίσης άτομα που ασθενούν αλλά παραμένουν στο σπίτι, καθώς στο νοσοκομείο ισχύει άλλο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Ο καθηγητής καρδιολογίας τόνισε ότι ο κορωνοϊός σε κάποιες ομάδες ασθενών δημιουργεί μεγάλα καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.  «Δεν ξέρουμε ακόμη ακριβώς τι γίνεται, είναι σίγουρο ότι σε μια ομάδα ασθενών στόχος είναι η καρδιά» τόνισε.   

«Ξεκίνησε από μελέτη Ελλήνων επιστημόνων» επισήμανε σχετικά  ο κ. Στεφανάδης που υπενθύμισε ότι ο ίδιος ήταν ο πρώτος που έκανε επιστημονική δημοσίευση για την κολχικίνη, τον Ιούλιο του 2020.  

Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρα η χρήση κολχικίνης σε 60 Έλληνες ασθενείς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top