Κακοκαιρία Λέανδρος: Δριμύ ψύχος σε όλη τη χώρα - Έως και -14 η θερμοκρασία

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Δριμύ ψύχος αναμένεται σε όλη τη χώρα και την Κυριακή, καθώς συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Λέανδρος, φέρνοντας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Ιδιαίτερα στα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει κατά τόπους κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Η χιονόπτωση σταμάτησε το βράδυ του Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται δίχως σοβαρά προβλήματα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όσους κινούνται στα βόρεια ορεινά.

Το κύμα της κακοκαιρίας μεταφέρθηκε το Σάββατο προς την Ευρυτανία, τη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Η πρόγνωση για σήμερα

Τοπικές χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, κυρίως την Εύβοια και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

Λίγες νεφώσεις στην Αττική που σταδιακά την θα αυξηθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 6 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ -2 και 3 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top