Βρετανία: Έλληνας πίσω από το τεστ «τσέπης» για τον κορωνοϊό

Ο ερευνητής του Imperial College Μιχαήλ Κασιμάτης εξήγησε πως λειτουργεί

Ο Έλληνας ερευνητής του Imperial College, Μιχαήλ Κασιμάτης δημιούργησε μαζί με την ομάδα του ένα τεστ «τσέπης» για τον κορωνοϊό. Οι άνθρωποι πλέον θα μπορούν να το κάνουν στο σπίτι μόνοι τους. 

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Ποιες ομάδες θα εξαιρεθούν από τον μαζικό εμβολιασμό

Ο Μιχαήλ Κασιμάτης, ερευνητής του Ιmperial college,  μίλησε στο Star εξηγώντας το πως λειτουργεί η συσκευή, «είναι μία συσκευή όσο το είναι το νύχι σας. Αυτό που κάνει αυτή η συσκευή είναι να βρίσκει αν υπάρχει κάπου το dna το ιού ή οποιουδήποτε ιού».

Αυτό το τσιπάκι - τσέπης  υπόσχεται να φέρει το εργαστήριο στο σπίτι. Έτσι ο καθένας θα μπορεί να κάνει από μόνος του το μοριακό τεστ και μέσα σε μερικά λεπτά θα γνωρίζει, αν είναι θετικός ή  όχι στον κορωνοϊό.

«Αυτός είναι ο σκοπός αυτής της συσκευής μίας χαμηλού κόστους που μπορεί να λειτουργήσει και με ένα κινητό τηλέφωνο που έχουμε όλοι στην τσέπη μας να μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό των τεστ», εξηγεί ο Μιχαήλ Κασιμάτης.

Δημοσκόπηση: Ποιοι είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο ‘Έλληνας ερευνητής του Imperial College εξηγεί πώς παρά το μικρό μέγεθός της συσκευής , μπορεί να εκτελέσει 35 τεστ με μία μόνο φόρτιση. Η κάθε συσκευή μπορεί να κοστίζει 0,50 ευρώ, είναι πολύ πιο φθηνή από οποιαδήποτε άλλη συσκευή υπάρχει στο εμπόριο και προσβάσιμη από όλους.Μαζί με την ομάδα του ελπίζουν να δουν το τσιπάκι τσέπης γρήγορα στην αγορά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top