Έγκλημα Άγιοι Θεόδωροι: Στο εδώλιο οι δυο κατηγορούμενοι έναν χρόνο μετά

Σκότωσαν 73χρονη για να της κλέψουν μια χρυσή καδένα

περιπολικό

Στα δικαστήρια Ναυπλίου οδηγήθηκαν την Τετάρτη οι δυο κατηγορούμενοι ηλικίας 28 και 26 ετών που φέρονται να σκότωσαν μία γυναίκα 73 ετών έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να της αρπάξουν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Άγιοι Θεόδωροι: «Μου σκότωσαν τη γυναίκα μου για μια καδένα ούτε των 500€»

Η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου δήλωσε στο star: «Μια ειδεχθής δολοφονία... Μια αποτρόπαιη πράξη χωρίς ίχνος ανθρωπιάς κρίνεται ενώπιον του Μεικτού ορκωτού Δικαστηρίου Ναυπλίου! Η οικογένεια της άτυχης δολοφονημένης Ειρήνης Τζίβα ζητά δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού και θα προσδιοριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Άγιοι Θεόδωροι: Οι κακοποιοί είχαν ακολουθήσει το ζευγάρι με το αυτοκίνητο

Το χρονικό της υπόθεσης – Τι αναφέρει το βούλευμα

Σύμφωνα με το βούλευμα, στις 7 Δεκεμβρίου 2019 οι δύο κατηγορούμενοι εντόπισαν την άτυχη γυναίκα και τον σύζυγό της στη λαϊκή αγορά έχοντας προσέξει τη χρυσή αλυσίδα με το χρυσό σταυρό που φορούσε στον λαιμό της. Τους ακολούθησαν μέχρι το σπίτι τους. Ο ένας από τους δύο βλέποντας το ζευγάρι να μπαίνει στο σπίτι βγήκε από το αυτοκίνητο και έκρυψε την πινακίδα του αυτοκινήτου προκειμένου να μην εντοπιστούν σε περίπτωση που πήγαινε κάτι στραβά.

Στη συνέχεια είπε στη γυναίκα «Καλέ κυρία, καλέ κυρία», προκειμένου να βγει έξω. Η γυναίκα τον πλησίασε και αποπειράθηκε να της πάρει την αλυσίδα από το λαιμό και κατάφερε να την κόψει. Η γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί και ο κατηγορούμενος την έριξε στο έδαφος.

Σαν να μην έφθανε αυτό μπήκε στο αυτοκίνητο και στην προσπάθειά τους να φύγουν με το συνεργό του πέρασαν πάνω από τη γυναίκα προκαλώντας βαρύτατα τραύματα με αποτέλεσμα η γυναίκα να βγει τραγικό θάνατο.

Της Τασούλας Παπανικολάου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top