Θεσσαλονίκη: Θρήνος για τον 16χρονο - Η φωτιά ξεκίνησε μάλλον από αερόθερμο

Τα αδέλφια του κατάφεραν να σωθούν και βγήκαν σώα από το διαμέρισμα

Ένα δεκαεξάχρονο αγόρι με κινητικά προβλήματα πέθανε στη Θεσσαλονίκη, όταν το διαμέρισμα όπου βρισκόταν πήρε φωτιά. Στο σπίτι βρισκόταν μόνο με τα δυο μικρότερα αδέρφια του, τα οποία μόλις που πρόλαβαν βγουν πριν τα πνίξει ο καπνός.

Ο πατέρας του 16χρονου κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του στην οδό Νάτσικα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το παιδί του κάηκε αβοήθητο μέσα στο δωμάτιο του.

Ο 16χρονος, παιδί με σοβαρή αναπηρία, ήταν κινητοποιημένος στο κρεβάτι του. Τα δυο μικρότερα αδέρφια του, 14 και 6 ετών, έκαναν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στο διπλανό δωμάτιο. 

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Nεκρός 16χρονος από φωτιά σε διαμέρισμα

«Τα παιδιά έκαναν μάθημα, έπεσε το ίντερνετ, ένιωσαν ζέστη και πήγαν να δουν τον αδερφό τους, αλλά δεν μπορούσαν να ανοίξουν πόρτα» δηλώνει η θεία των παιδιών, η οποία από την απέναντι πολυκατοικία άκουσε τις φωνές και έτρεξε να βοηθήσει.

Το δωμάτιο του 16χρόνου τυλίχθηκε στις φλόγες και τους καπνούς, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των αδερφών του δεν μπόρεσαν να τον απομακρύνουν.

«Είδα τη μικρή με τον 6χρονο αγκαλιά να βγαίνουν. Φορούσαν τις πιτζάμες τους και τους δώσαμε παλτό και κασκόλ. Ο μικρός ζωγράφισε ένα σπίτι που καίγεται. Η 14χρονη μπήκε στο δωμάτιο του αδερφού της και έγινε μαύρη από τον καπνό. Πιθανότατα, το αερόθερμο που βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο του παιδιού πήρε φωτιά. 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11. Ο πατέρας των παιδιών εκείνη την ώρα ήταν στη δουλειά, ενώ η μητέρα τους βρίσκεται στην Αλβανία για την κηδεία της δικής της μητέρας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top