Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΑΕΤΟΣ» μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού από το ΓΕΑ, πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης αεροναυτικού ατυχήματος «ΑΕΤΟΣ».

ΑΕΤΟΣ 1

Στην άσκηση η οποία διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, συμμετείχαν ένα Ελικόπτερο, μία Πυραυλάκατος, μέσα του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ, προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων καθώς και προσωπικό και 1 Ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΑΕΤΟΣ 2

ΑΕΤΟΣ 3

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκε η ετοιμότητα αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) εντός της περιοχής ευθύνης της χώρας μας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του International Civil Aviation Organization (ICAO), του International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία και τις οικείες διαταγές των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, αξιολογήθηκε η συνεργασία των κέντρων συντονισμού Ε-Δ (ΚΣΕΔ) Ελλάδας – Κύπρου, ο συντονισμός των ενεργειών Ε-Δ και η προώθηση της ασφάλειας των πτήσεων μεταξύ των ασκούμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Πολιτικής Αεροπορίας και τις Διαδικασίες του International Aeronautical and Maritime Search and Rescue (IAMSAR) manual.

ΑΕΤΟΣ 4

ΑΕΤΟΣ 5
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top