Κορωνοϊός: Η απάντηση για τη λιτανεία στη Μονή Βατοπεδίου

Αυστηρά τα μέτρα και στο Άγιο Όρος

Αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν ληφθεί και στο Άγιο Όρος. Οι επισκέψεις απαγορεύθηκαν, ενώ οι μοναχοί έκαναν λιτανεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: 3.209 νέα κρούσματα - 905 στη Θεσσαλονίκη και 564 στην Αττική

Στη λιτανεία συμμετείχαν οι μοναχοί από τις 20 μονές και τις 12 σκήτες του Αγίου Όρους. Οι εικόνες από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί οι μοναχοί ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς μάσκα.  

Η Ιερά Κοινότητα  του Αγίου Όρους είχε «ιερό» σκοπό, απάντησαν από τη Μονή Βατοπεδίου, εξηγώντας πως:

«Η λιτάνευση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά εντός του περιβόλου της Μονής  κατά τη λιτάνευση. Ο  ιερέας και οι ψάλτες είναι αδύνατον να τελέσουν τα καθήκοντά τους φορώντας μάσκες. Ουδείς εκ των παρισταμένων εξετέθη σε υγειονομικό κίνδυνο». 

Κορωνοϊός: Μαζί Εκκλησία και Πολιτεία - Τι γίνεται με τη Θεία Κοινωνία

«Kάποιοι που ζήτησαν να έρθουν, τους λέμε “καθίστε εκεί που είστε” προσεύχεστε από εκεί που είστε, είτε από Θεσσαλονίκη είτε από Αθήνα» δήλωσε στο Star o μοναχός Νικόδημος από τη Μονή Αγίου-Παύλου στο Άγιο Όρος, ενώ, όπως τόνισε, δεν είναι η πρώτη φορά που το Άγιο Όρος απασχολεί. 

«Ένας ηλικιωμένος μοναχός, 85 ετών, φιλάσθενος γριπώθηκε και αυτός. Στο νοσοκομείο έκανε αμέσως το τεστ και απεδείχθη πως δεν είχε κρυολόγημα, ούτε πνευμονία, αλλά κορωνοϊό». 

Στο Άγιο Όρος και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας έχουν λάβει αυστηρά μέτρα. Οι Μονές παραμένουν κλειστές ενώ έχει σταματήσει και η φιλοξενία. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό  Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top