Ξανά σε δίκη ο Πάσσαρης - Ζητά την αναίρεση του Εφετείου

Τι είπαν ο συνήγορος υπεράσπισης και οι δικηγόροι του Αλεβιζόπουλου

Κώστας Πάσσαρης

Στον Άρειο Πάγο ήταν προγραμματισμένη να γίνει αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του Ποινικού Τμήματος η αίτηση αναίρεσης του Κώστα Πάσσαρη κατά των δύο αποφάσεων του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης, Ανδρέας Ταγαράκης αναμένεται να ζητήσεις αναβολή.

Τα αρμόδια όργανα τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν: 

1) Ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε

2) Ποινή κάθειρξης δέκα ετών για κάθε μία από τις εφτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και 

3) σε κάθειρξη επτά ετών για κάθε μία από τις τρείς ληστείες.

Πάσσαρης

Ο  Πάσσαρης ζητά την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου προβάλλοντας ως επιχειρήματα ότι το Εφετείο εσφαλμένα απέρριψε το αίτημά του για αναβολή της δίκης, καθώς κρατείται στις φυλακές Ρουμανίας και ότι δεν του αναγνώρισαν ότι μέσα στις φυλακές έχει έντιμο βίο και άριστη συμπεριφορά.

Τι αναφέρουν οι δικηγόροι θύτη και θύματος

Αναγνωστάκης

Ο δικηγόρος του  αστυνομικού Διονύση Αλεβιζόπουλου, Ανδρέας Αναγνωστάκης.

Οι συνήγοροι του αστυνομικού Διονύση Αλεβιζόπουλου, Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης δήλωσαν ότι «ο Πάσσαρης  σύρει για ακόμη μία φορά τους συγγενείς των θυμάτων στα Δικαστήρια. Οι συγγενείς έχουν εξουθενωθεί ψυχικά, σωματικά και συναισθηματικά και μόνο λαμβάνοντας τις κλήσεις  ως μάρτυρες σε κάθε νέα δίκη του μακελάρη. Πολύ περισσότερο, με την εμφάνισή τους στα ακροατήρια, όπου εκτυλίσσεται ξανά η τραγωδία τους».

Ταγκαράκης

Ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης επεσήμανε ότι «Ο Κώστας Πάσσαρης δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι έχει μετανιώσει και λυπάται για ότι έχει προκαλέσει Η άσκηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για τους πολύ ειδικούς νομικούς λόγους για τους οποίους έγινε είναι προφανώς αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε κατηγορουμένου πολύ δε του συγκεκριμένου ο οποίος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα στερείται του δικαιώματός του να παραστεί ο ίδιος αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστηρίου».
 

Της Τασσούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top