Ουρές σε διόδια, ΚΤΕΛ και πλοία - Οι Αθηναίοι φεύγουν για το χωριό

Τρέχουν να προλάβουν την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star για κίνηση στα διόδια των Αφιδνών χθες το βράδυ

Την τελευταία μέρα της ελεύθερης κυκλοφορίας τρέχουν να προλάβουν οι Αθηναίοι, προκειμένου να περάσουν τη δεύτερη καραντίνα στην επαρχία, τον τόπο καταγωγής τους, σε χωριά, νησιά κι εξοχικά. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στον σταθμό του ΚΤΕΛ Κηφισού.

Lockdown: Τι αλλάζει από αύριο - Οι περιορισμοί από τις 21:00 έως τις 05:00

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας, σήμερα από τις 06:00 έως τις 09:00 το πρωί, πέρασαν από τις δύο εθνικές οδούς 4.300 περισσότερα αυτοκίνητα, συγκριτικά με την περασμένη Παρασκευή (30/10). 

Αυξημένη κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά μία μέρα πριν το δεύτερο lockdown

Αυξημένη κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά μία μέρα πριν το δεύτερο lockdown

Συνολικά 47.731 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα προς τα δύο εθνικά δίκτυα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 17.608 περισσότερα οχήματα, συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα της περασμένης εβδομάδας. 

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση της κίνησης σήμερα και είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. 

Αναχωρήσεις πολιτών από τον σταθμό του ΚΤΕΛ στον Κηφισό προς τον τόπο καταγωγής τους

Αναχωρήσεις πολιτών από τον σταθμό του ΚΤΕΛ στον Κηφισό προς τον τόπο καταγωγής τους - φωτογραφία INTIME

Πότε επιτρέπεται η κίνηση από νομό σε νομό

Διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού κατοικίας από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νόμου μόνο για τους εξής λόγους:

- Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση

- Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας μόνο με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ΑΑΔΕ

- Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εργασίας τις συγκεκριμένες ώρες. Το έντυπο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και εκτυπώνεται πριν τη μετακίνηση.

- Αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να συμπληρώνουν οι ίδιοι το έντυπο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Οι πολίτες πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης. Για κάθε παράβαση που εντοπίζεται, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top