Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: 17,5 εκατ. θάνατοι από καρδιαγγειακή νόσο ανά έτος

«Covid- 19 και καρδιαγγειακή υγεία»- Κοινή πρωτοβουλία από ΕΚΕ και ΚΕΔΕ

Αφίσα Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Κάθε χρόνο 17,5 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν από την καρδιαγγειακή νόσο, ενώ μέχρι το 2030 αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει τα 23 εκατομμύρια.

Παγκοσμίως, ένας στους δέκα ανθρώπους ηλικίας 30-70 ετών πεθαίνει πρόωρα από καρδιαγγειακά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τουλάχιστον το 80% αυτών των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν ο καθένας από εμάς είχε γνώση των παραγόντων κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κορωνοϊός και καρδιαγγειακή υγεία- Τι προκαλεί σε όσους έχουν νοσήσει

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 29/09 είναι μια εκστρατεία που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις .

Σιάσος στο Star: «Oμάδα υψηλότερου κινδύνου οι καρδιοπαθείς»

«Κορωνοϊός και καρδιαγγειακή υγεία»- Μία πρωτοβουλία της ΕΚΕ και της ΚΕΔΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) και η ΚΕΔΕ δημιούργησαν ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο για την COVID-19 και την αλληλεπίδραση που έχει με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 

Στο πολυσέλιδο φυλλάδιο που θα μοιραστεί σε πολλούς δήμους της χώρας για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των υπαλλήλων των Δήμων, με έγκυρο, εύληπτο και απτό τρόπο αναδεικνύονται όσα πρέπει να προσέχουν οι Καρδιοπαθείς και οι ευπαθείς ομάδες σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Κρουαζιερόπλοιο: Αρνητικά και τα τεστ του ΕΟΔΥ στα 12 μέλη του πληρώματος

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και με κύριο ζητούμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται ερωτήματα από ασθενείς με Καρδιοπάθειες για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης της υγείας τους», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας Ιωάννης Γουδέβενος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης  Παπαστεργίου με αφορμή τη κοινή δράση της ΚΕΔΕ με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δήλωσε: 

«Η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια, μας υποχρεώνει να κινητοποιηθούμε άμεσα για την προστασία όλων των πολιτών και κυρίως των ευπαθών ομάδων. Οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε με σχέδιο και υπευθυνότητα για την αναχαίτιση της πανδημίας, σεβόμενοι τις οδηγίες των επιστημόνων».

Κορωνοϊός: Η πανδημία θα κοστίσει ακριβά στη βασίλισσα Ελισάβετ!

Τι συνιστά η ΕΚΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά στο κοινό:

  • Υιοθετήστε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής
  • Σταματήστε το κάπνισμα
  • Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή
  • Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερίνη
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top