Επεισόδια στη Βουλή: Αστυνομικός φέρεται να απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α

Αστυνομικός φέρεται να απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου κατά τα επεισόδια της Πέμπτης, όπως δήλωσαν το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Επεισόδια στη Βουλή - Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία

«Σύμφωνα με το ΣΕΦΕΑΑ, το σωματείο ειδικών φρουρών, ένας αξιωματικός της Αστυνομίας, που ήταν εκτός υπηρεσίας παρενέβη έτσι ώστε να μη συλληφθεί ένας κουκουλοφόρος» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης στο OPEN και πρόσθεσε ότι «αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο πρόκειται για βαρύτατο παράπτωμα, καθώς είναι ελευθέρωση κρατουμένου κι επισύρει ποινή φυλάκισης. Κάποιος που έχει συλληφθεί ή κρατείται εκείνη την ώρα, είναι κρατούμενος».

«Έδωσε κατάθεση ο αστυνομικός που προσπάθησε να προβεί στη σύλληψη και είπε ότι ο αξιωματικός που ήταν εκτός υπηρεσίας, τον απέτρεψε από το να προσαγάγει τον κουκουλοφόρο. Όπως μάθαμε, υπηρετεί σε πολιτικό κόμμα και δη στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης και κατέληξε: «Ετσι ακούσαμε από τους συναδέλφους, οι πληροφορίες μας, λένε αυτό, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Εφόσον όμως υπάρχει η κατάθεση του αστυνομικού, για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι έγινε, τότε είναι πολύ σοβαρό το θέμα και θα διενεργηθεί ποινικά».

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α

«Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ως μοναδικός παραστάτης των χαμηλόβαθμων κυρίως αστυνομικών εκφράζει την συμπαράσταση του στους Συναδέλφους που έδωσαν τη "μάχη" της υπεράσπισης της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των πολιτών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα ιδιαίτερες ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αστυνομικούς και τον τραυματία Διοικητή της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.
Αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. μετέβη από την πρώτη στιγμή στο 401 Στρ. Νοσοκομείο που διακομισθηκαν ευτυχώς εκτός κινδύνου οι συνάδελφοι.

Επίσης, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης.

Ήδη το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α επικοινώνησε με τον συνάδελφο της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εκφράζοντας την προσωπική και συνδικαλιστική του στήριξη, όπως επίσης δίνοντάς στη διάθεσή του το Νομικό του "οπλοστάσιό για την απόδοση τυχών ευθυνών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top