Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βάρη

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα στη συνοικία Χέρωμα στη Βάρη. Η Τροχαία άνοιξε τα δύο ρεύματα της Βάρης Κορωπίου, που πριν ήταν κλειστά στη συμβολή με την οδό Αναργυρούντος.

Λόγω του καπνού δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά τα χωριά SOS που βρίσκονται στην περιοχή. 

Συγκεκριμένα η φωτιά ξεκίνησε από την οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

«Η κατάσταση ήταν δύσκολη και τη χειρίστηκαν με τη δέουσα προσοχή», είπε στην ΕΡΤ1 ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Ευτυχώς το προλάβανε. Θεωρώ μέχρι το απόγευμα θα έχουν επιστρέψει τα παιδιά. Ήταν ευτύχημα που τα ελικόπτερα ήταν γρήγορα εκεί», είπε στην ΕΡΤ 1 ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαππας,.

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Παράλληλα η Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει βγάλει προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών για σήμερα. 

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι, μέχρι 8 μποφόρ, που θα επικρατούν στο Αιγαίο, φέρνουν σε υψηλό συναγερμό σήμερα τις αρχές, καθώς τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Αττική, τοποθετούνται στο επίπεδο 4 (πολύ υψηλό) κινδύνου για πυρκαγιά.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 είναι η Αττική, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος. Στο επίπεδο 3 (υψηλό) βρίσκονται η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η ανατολική και βόρεια Πελοπόννησος, μαζί με την Λήμνο, την Ζάκυνθο και τον Έβρο.

Για σήμερα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής ανακοίνωσε προληπτικά απαγορεύεται η έλευση οχημάτων και εκδρομέων στο πευκοδάσος και την παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινά- Μαραθώνα, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και του ορεινού όγκου του Υμηττού. Η απαγόρευση ισχύει από τις 7 το πρωί και για 24 ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top