Θρήνος στην ΠΑ: Κρητικός πιλότος της «ΖΕΥΣ» έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Βρήκε θάνατο στην άσφαλτο ο υποσμηναγός που αναχαίτιζε τους Τούρκους

Στο πένθος έχει βυθίσει όχι μόνο την οικογένειά του και τους οικείους του αλλά και την Πολεμική Αεροπορία ο θάνατος του πιλότου Μανώλη Γαρεφαλάκη. Ο 33χρονος Ηρακλειώτης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με τη μηχανή του, στη Λεωφόρο Σούδας στα Χανιά, το βράδυ της Πέμπτης. 

Η είδηση του θανάτου του μάλιστα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και στον τόπο καταγωγής του το Καστέλι.

Ο άτυχος υποσμηναγός και μέλος της ομάδας ΖΕΥΣ πετούσε στους αιθέρες, όμως έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Σύμφωνα με το cretalive, κάποιες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν, είχε αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά, ενώ δύο μέρες νωρίτερα είχε πετάξει με F-16 στο Καστέλι,  πολύ χαμηλά κοντά στο σπίτι του για να «χαιρετίσει» τους δικούς του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας έχασε τον έλεγχο της μηχανής μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε, βγήκε εκτός πορείας και κατέληξε με σφοδρότητα σε σιδερένιο φράκτη. Οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή ενός ακόμα δίτροχου οχήματος στο τραγικό συμβάν.

Ποιος ήταν ο άτυχος πιλότος

Ο Μανώλης Γαρεφαλακης είχε γεννηθεί το 1987 στο Ηράκλειο και καταγόταν από το Καστέλι. Το 2006 είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων και είχε αποφοιτήσει τον Ιούλιο του 2010. Το 2012, είχε τοποθετηθεί στην 116 ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ και στη συνέχεια το 2014 στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2015 υπηρετούσε στην 343η Μοίρα. Είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16.

Ο αδικοχαμένος πιλότος υπήρξε Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top