Κορωνοϊός: «Πρεμιέρα» για τις πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ στη νησιωτική χώρα

Ποια νησιά θα επισκεφτούν πρώτα;

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τις πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ

Ξεκίνησαν από σήμερα τα διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό στη νησιωτική χώρα από τις πλωτές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την «Σύμπλευση ΑΜΚΕ», πραγματοποιεί τεστ σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι κάτοικοι των περιοχών όπου η επικοινωνία είναι δύσκολη.

Κορωνοϊός: Πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν διαγνωστικά τεστ στα νησιά

Επεκτείνοντας δημιουργικά το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων και σε επικοινωνία με τους Δήμους των μικρών νησιών θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες.

Πώς θα γίνουν τα τεστ στα νησιά;

Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί, για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Πλωτή μονάδα του ΕΟΔΥ ξεκίνησε από το λιμάνι του Λαυρίου / INTIME

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Το ιατρικό προσωπικό που θα μεταβεί στα νησιά, θα έχει ελεγχθεί πρώτα για κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Στους 172 οι νεκροί - Κατέληξε γυναίκα στον «Ευαγγελισμό»

Στη συνέχεια η Σύμπλευση θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιείται μεταφορά δειγμάτων από διαγνωστικά τεστ, όποτε χρειάζεται, από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της Σύμπλευσης.

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 25 & αύριο, Τρίτη 26 Μαΐου και οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top