Δημοτικά σχολεία – Σύψας: Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να ανοίξουν

Την Κυριακή η τελική απόφαση

Η κατάλληλη εποχή για να ανοίξουν τα σχολεία είναι αυτή, υποστήριξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας.

Μιλώντας στο Open, σημείωσε ότι αύριο, Κυριακή, θα γίνει η τελική σύσκεψη της Επιτροπής προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για την σύσταση που θα γίνει αναφορικά με το άνοιγμα ή όχι των σχολείων και πρόσθεσε ότι η δική του εκτίμηση είναι θετική. 

Πώς προανήγγειλε το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο Μητσοτάκης   

«Την Κυριακή, 24 Μαΐου, θα γίνει η τελική σύσκεψη της επιτροπής με την οριστική σύσταση για τα σχολεία. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές».

Έτσι θα λειτουργούν τα γυμναστήρια όταν ανοίξουν - Όλες οι αλλαγές

Σύψας: Εκτιμώ ότι θα περάσουμε το καλοκαίρι με σποραδικά κρούσματα

Αναφορικά με το καλοκαίρι και τον τουρισμό, ο κ. Σύψας εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος εισαγόμενων κρουσμάτων καθώς δεν θα γίνονται τεστ στους τουρίστες τόνισε, όμως, ότι η δική του εκτίμηση είναι πως «θα περάσουμε το καλοκαίρι χωρίς κρούσματα, θα αντιμετωπίσουμε σποραδικά κρούσματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε επαρκώς».

Παράλληλα, ο κ. Σύψας τόνισε ότι για όσους τουρίστες έρχονται από ενδημική χώρα θα γίνονται περισσότερα τεστ ενώ όταν ο επισκέπτης μεταβεί στον τόπο που θα κάνει διακοπές, θα υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης σε περίπτωση που εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα. «Θα γίνεται άμεσα τεστ αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα και θα απομονώνεται αμέσως. Στη συνέχεια θα ακολουθεί η ιχνηλάτηση», ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι η τήρηση των αποστάσεων είναι απαράβατος κανόνας και το καλοκαίρι. «Η απόσταση θα γίνει ο μεγάλος κανόνας. Όχι να πούμε, είναι φίλος μου, τον ξέρω, τον βλέπω καλά. Μεγάλο λάθος. Όπως τηρούμε απόσταση από τον τουρίστα, θα τηρούμε και από τον Έλληνα που γνωρίζουμε».

Πότε θα πάρουν την «επιστρεπτέα προκαταβολή» οι επιχειρήσεις

Για τις πισίνες είπε: «Με τα μέτρα που έχουν παρθεί εξασφαλίζεται η απόσταση των δύο μέτρων. Δεν μας ενδιαφέρει το νερό. Τα τετραγωνικά μας ενδιαφέρουν. Η επίβλεψη θα επαφίεται στον ιδιοκτήτη της πισίνας. Η οδηγία είναι να υπάρχει υπάλληλος που θα επιβλέπει τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στην πισίνα. Ο ιός δεν ταξιδεύει στο νερό είτε είναι χλωριωμένο είτε είναι της θάλασσας». Αναφερόμενος προς πάσα κατεύθυνση για μία ακόμα φορά επανέλαβε ότι «για ένα με δύο χρόνια θα τηρούμε αποστάσεις. Να το συνηθίσουμε...», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

«Δε νομίζω ότι θα έχουμε ξανά καραντίνα»

Τέλος, αναφερόμενος σε πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι δεν μπορούμε ακόμα να προβούμε σε τέτοια εκτίμηση καθώς πρόκειται για τον έβδομο κορωνοϊό που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα:

«Δε ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι ο έβδομος κορωνοϊός που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Περιμένουμε δεύτερο κύμα όταν κλείσουν τα παράθυρα και ανοίξουν τα σχολεία. Η Υγεία θα είναι καλύτερη, το φάρμακο θα το έχουμε και θα έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιό. Δε νομίζω ότι θα έχουμε καραντίνα ξανά», επεσήμανε ο κ. Σύψας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top