Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στον οδοντίατρο λόγω κορωνοϊού

Τι συστήνει η Οδοντιατρική Ομοσπονδία

οδοντίατρος

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα δέχονται οι οδοντίατροι στα ιατρεία τους σε όλη τη χώρα, ώστε να συμβάλουν και αυτοί στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

ΕΟΔΥ: Έτσι ορίζεται ένα κρούσμα κορωνοϊού – Ποιοι θα υποβάλλονται στο τεστ

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία απέστειλε σύσταση σε όλα τα μέλη της να δέχονται στα οδοντιατρεία μόνο τους ασθενείς που πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστούν ή να συνεχίσουν τις θεραπείες τους προκειμένου να μην προκληθεί βλάβη στην υγεία τους, λαμβάνοντας παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Κορωνοϊός: Τέταρτος νεκρός από τον θανατηφόρο ιό

Οι οδοντίατροι πρέπει να λαμβάνουν από το τηλέφωνο λεπτομερές ιστορικό των ασθενών για πρόσφατα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό και να ρωτούν αν ο ίδιος ο ασθενής ή κάποιος από το στενό περιβάλλον του εμφανίζει βήχα, πυρετό, δύσπνοια, διάρροια ή καταβολή δυνάμεων.

Κορωνοϊός: Πώς να φροντίσετε στο σπίτι ένα ύποπτο κρούσμα

Η ΕΟΟ ενημερώνει τους ασθενείς ότι όλες οι μη επείγουσες θεραπείες συνιστάται να προγραμματιστούν εκ νέου.

Πώς το απλό σαπούνι «σκοτώνει» τον κορωνοϊό

Αν όμως αισθανθούν πόνο, οίδημα στην περιοχή του στόματος να επικοινωνήσουν άμεσα με τον οδοντίατρό τους, ώστε να τους συμβουλέψει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει το επείγον ή όχι του περιστατικού.

Τα μέτρα που παίρνουν οι οδοντίατροι

Η σύσταση της ΕΟΟ προς τους οδοντίατρους για την προστασία των ίδιων και των ασθενών τους είναι:

  • Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς των λοιμώξεων, με επιμελή καθαρισμό και απολύμανση των επιφανειών εργασίας και των χώρων με κατάλληλα διαλύματα.
  • Ενίσχυση των παγίων μέτρων ατομικής υγιεινής οδοντιάτρων και ασθενών (πχ διάθεση αλκοολούχων διαλυμάτων στο χώρο αναμονής).
  • Ταυτόχρονη χρήση προστατευτικών γυαλιών ή προσωπίδας, με χειρουργική μάσκα και καλυπτικό κεφαλής, μακρυμάνικη αδιαβροχοποιημένη ποδιά, γάντια μιας χρήσης από το οδοντιατρικό και το βοηθητικό προσωπικό.
  • Συχνός αερισμός του χώρου.
  • Εξορθολογισμός χρονικής διάρκειας ραντεβού, ώστε να επαρκεί ο χρόνος για τα πρόσθετα μέτρα και να αποφεύγεται ο συνωστισμός των ασθενών στους χώρους αναμονής.
  • Περιορισμός πράξεων που παράγουν αερόλυμα.
  • Αυστηρή διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top