Νεκρό βρέφος Ζωγράφου: Θρίλερ με τα ευρήματα κακοποίησης

Τεχνικό σύμβουλο βάζει η οικογένεια για να αποδειχθεί η αθωότητα των γονιών

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του 11 μηνών βρέφους, που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο «Παίδων» την Κυριακή. Η νεκροψία έδειξε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, όμως οι γονείς δηλώνουν αθώοι και ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα οφείλονται στη φαρμακευτική αγωγή που δεχόταν το παιδί. 

Νοσοκομείο Παίδων: Νεκρό βρέφος με σημάδια κακοποίησης

Ο ιατροδικαστής, Σπύρος Μπουζιάνης, ο οποίος πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επέμεινε πως ο ίδιος διαπίστωσε σκληρή σεξουαλική κακοποίηση του άτυχου βρέφους, δηλώνοντας ταυτόχρονα σοκαρισμένος. 

Ο κ. Μπουζιάνης σημείωσε πως αυτό που αναφέρει ο ίδιος στο πόρισμά του είναι παρά φύσιν κάκωση με αμβλύ όργανο, επισημαίνοντας πως αν αυτό προκλήθηκε από τα κλύσματα ή τα υπόθετα που ισχυρίζεται η μητέρα ότι χορηγούσε στο μωρό, θα συνεκτιμηθεί μαζί με τα ευρήματα της προανάκρισης και των ιστολογικών εξετάσεων. 

Aρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ επιβεβαίωσε επίσης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πως με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Ο θεράπων ιατρός επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στην Ασφάλεια ότι το 11 μηνών βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δε γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

«Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν», δήλωσε ο ιατροδικαστής. 

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος των γονιών του βρέφους, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα σεξουαλικής κακοποίησης, αμφισβητώντας το επιστημονικό κύρος του ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροψία. 

Ο ίδιος υποστήριξε πως η οικογένεια έχει προσλάβει ιατροδικαστή ως τεχνικό σύμβουλο για να αποδείξει πως δεν υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση και πως οι κακώσεις οφείλονται στην φαρμακευτική αγωγή και στον τρόπο που αυτή χορηγούταν στο μωρό. 

Πρόσθεσε ότι μίλησε με τον θεράποντα ιατρό του παιδιού, ο οποίος είπε ότι το βρέφος αντιμετώπιζε εκ γενετής πρόβλημα και δεχόταν, όπως έχει καταθέσει και η μητέρα, αγωγή με τη χρήση υπόθετων. 

Την ίδια ώρα, τα τρία άλλα παιδάκια που έμεναν στο ίδιο σπίτι δεν έχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ οι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων συνεχίζουν την ανάκριση των γονιών του μωρού και του δεύτερου ζευγαριού με το οποίο συγκατοικούσαν. 

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.

Ύπατη Αρμοστεία: «Αισθανόμαστε θλίψη και σοκ»

Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, κάνοντας έκκληση για εγκράτεια έως ότου βγουν τα πορίσματα της εισαγγελικής έρευνας. 

«Αισθανόμαστε θλίψη και σοκ για το πρωτοφανές περιστατικό. Βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα. Ας περιμένουμε τα πορίσματά της. Κι ας προστατεύσουμε τα δυο άλλα παιδιά της οικογένειας. Τόσο η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όσο και η ΜΚΟ που έχει αναλάβει τη φιλοξενία της οικογένειας, βρισκόμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας, και βοηθάμε για τη διερεύνηση της αλήθειας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top