Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ- Ζητούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Παννατική στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί

συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Ζητούν να συμπεριληφθεί η εργασία τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν απλώσει μεγάλα πανό που την επιγραφή «βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ το πανό πλαισιώνουν πλακάτ που γράφουν «γρίπη», «AIDS», «κορωνοϊός», θέλοντας να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι εκτίθενται καθημερινά σε ιούς και συνθήκες επικίνδυνες και για τη δική τους υγεία. 

«Πώς μπορεί να λέμε ότι είμαστε κράτος δικαίου όταν οι νοσηλευτές που προέρχονται από το ΙΚΑ (τώρα ΕΦΚΑ) είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευτών που προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο (τώρα ΕΦΚΑ) δεν είναι», ανέφερε σχετικά η ΠΟΕΔΗΝ που με αφορμή τη διαμαρτυρία προκήρυξε παννατική στάση εργασίας για σήμερα από τις 7 έως τις 11 το πρωί.

«Χορτάσαμε διαχρονικά τα λόγια των κυβερνήσεων ότι αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημά μας», συμπλήρωνε, και ζητούσε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή να συμπεριληφθεί διάταξη για ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top