Έρχεται η σεξουαλική αγωγή στα Γυμνάσια - Τι λένε μαθητές και γονείς

Ποιες άλλες ενότητες θα διδάσκονται

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τι δηλώνουν μαθητές και καθηγητές για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να διδάσκεται στα γυμνάσια η σεξουαλική αγωγή. Η θεματική ενότητα είναι μια από τις πολλές που θα εισαχθούν στα σχολεία, με σκοπό να διαμορφώσουν οι μαθητές ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Οι αντιδράσεις από μαθητές, καθηγητές και γονείς είναι θετικές. 

5.250 Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία μετά από 10 χρόνια!

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά, σε μια κρίσιμη ηλικία, να μάθουν να αγαπούν το σώμα τους, αλλά και να μπορούν να προφυλάσσονται από τυχόν κινδύνους.

Μητσοτάκης σε μαθητές: Θα εισάγουμε τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

«Έχουμε κάποιες επιφυλάξεις στο θέμα της υποχρεωτικότητας του μαθήματος, τέτοια πράγματα που είναι πιο λεπτά όταν γίνονται  υποχρεωτικά μπορεί να ακυρωθούν στην πράξη. Είμαστε ανοιχτοί να δούμε τι περιεχόμενο θα έχει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ.

Μιχαηλίδου στο Star: Τι φταίει στην καθυστέρηση για τα σχολικά γεύματα

Οι περισσότεροι μαθητές θεωρούν πολύ σημαντικό να μαθαίνουν για τη σεξουαλική αγωγή από ειδικά επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς και ήδη το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει προβλέψει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε αυτά τα θέματα.    

Οι θεματικές ενότητες δεν θα περιορίζονται μόνο στη σεξουαλική αγωγή. Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, θα διδαχθούν κυκλοφοριακή αγωγή, υγιεινή διατροφή, αγωγή υγείας και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

  
   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top