Χαμός με αφίσα στο Μετρό κατά των αμβλώσεων - Κατεβαίνει με εντολή υπουργού

Οι έντονες αντιδράσεις στα social media προκάλεσαν κυβερνητική παρέμβαση

Υπουργική παρέμβαση προκάλεσαν οι αφίσες κατά των αμβλώσεων που έχουν αναρτηθεί σε αρκετούς σταθμούς του Μετρό.

Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής έδωσε εντολή να κατέβουν οι αφίσες, μετά και τις έντονες αντιδράσεις σε social media, αλλά και από επιβάτες του Μετρό, που έκαναν λόγο για... Μεσαίωνα.

Από την πλευρά της, η ΣΤΑΣΥ γνωστοποίησε ότι η αφίσα θα αποσυρθεί το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου προς Τρίτης 14 Ιανουαρίου.

«Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Αχ. Καραμανλή και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, έκρινε ότι η καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο δίκτυο του Μετρό μπορεί να θεωρηθεί υπαινικτική για τα δικαιώματα των γυναικών και αποφάσισε να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα από τα διαφημιστικά πλαίσια των σταθμών του δικτύου της.

Τι συνέβη με την «επίμαχη» αφίσα

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες του Μετρό το πρωί της Δευτέρας αντίκρισαν σε πολλούς σταθμούς αφίσες της πρωτοβουλίας «Αφήστε με να ζήσω» που γράφουν:

«Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή».

Στο κάτω μέρος της αφίσας μάλιστα αναγράφεται: «Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής».

Αρκετοί, ανάμεσά τους και πολιτικοί, ήταν αυτοί που αντέδρασαν στην πρωτοβουλία αυτή, χαρακτηρίζοντάς την σκοταδιστική, προπαγανδιστική και προσβλητική για τις γυναίκες. 

 

 

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς σε ανάρτησή του στο Twitter τη χαρακτήρισε απαράδεκτη, ενώ εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του Μετρό ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. 

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος έγραψε στο Twitter, πως για τις διαφημίσεις δεν είναι υπεύθυνη η Αττικό Μετρό, αλλά η ΣΤΑΣΥ που διαχειρίζεται και λειτουργεί το δίκτυο. 

 

 

Στο κίνημα, όπως αυτοαποκαλείται, «Αφήστε με να ζήσω!», συμμετέχουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίσημο site του «19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών» και η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ), ενώ ως σκοπός του αναφέρεται «η προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της και η προάσπιση των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top