Κακοκαιρία: Τι άφησε πίσω του ο Ηφαιστίωνας;

Έσπασαν ανεμογεννήτριες και πάγωσαν συντριβάνια και γεφύρια

Ο Ηφαιστίωνας έφυγε, όμως τα προβλήματα που δημιούργησε παραμένουν. Οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν μέχρι και ανεμογεννήτριες, ο πάγος κρυστάλλωσε γεφύρια και συντριβάνια, ενώ η κακοκαιρία χτύπησε και τη Μύκονο. 

Καιρός: Επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι – Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Κρήτη

Η κακοκαιρία άφησε τα ...σημάδια της στη χώρα της Μυκόνου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων η θάλασσα βγήκε στη στεριά και η μικρή Βενετία γέμισε με πέτρες, άμμο και φύκια. Μπροστά από τα πασίγνωστα μπαρ του νησιού, τα οποία επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, άνοιξε μια τεράστια τρύπα. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν ήταν μικρής έκτασης και θα αποκατασταθούν άμεσα.

Εύβοια: Οι θυελλώδεις βοριάδες έσπασαν τις ανεμογεννήτριες

Οι ισχυροί άνεμοι που έφταναν τα 11 μποφόρ, έσπασαν σαν κλαράκια τις ανεμογεννήτριες στο αιολικό πάρκο στο Κατσαρώνι της Εύβοιας. 

Σπασμένη ανεμογεννήτρια από την κακοκαιρία στην Εύβοια

Πάγωσε το συντριβάνι στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης και το γεφύρι του κόκκορη στην Ήπειρο

Σε ένα μικρό… παγοδρόμιο μετατράπηκε το συντριβάνι στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Το σκηνικό εντυπωσιάσε όσους βγήκαν για την πρωινή τους βόλτα με το θερμόμετρο να δείχνει -6 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ζαγόρι έγινε κρύσταλλο ακόμη και το πολυφωτογραφημένο γεφύρι του Κόκκορη. Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ξάνθη: Πουλούσε χιονόμπαλες για 0,50 ευρώ! 

Ένας κύριος στη Ξάνθη φόρτωσε την καρότσα του αγροτικού με χιόνι και πουλούσε τη χιονόμπαλα μισό ευρώ!! 

Κύριος πουλούσε χιονόμπαλες για μισό ευρώ

Παράλληλα, μετά από τρεις ημέρες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου «AEOLOS» το οποίο ήταν ακυβέρνητο λόγω απώλειας πηδαλίου. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο πολιτικής προστασίας στους Περιφερειάρχες

Το νέο σχέδιο νόμου για την πολιτική προστασία παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στους Περιφερειάρχες της χώρας.

Αναβαθμίζεται ο θεσμός της πολιτικής προστασίας και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω μίας κάθετης πλέον δομής με τέσσερις άξονες. Πρόληψη, ετοιμότητα, δράση, αποκατάσταση. Για το λόγο αυτό θα οριστεί εθνικός διοικητής ο οποίος θα είναι αυτός που θα «συνδέει» τη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τις Περιφέρειες μέσω των 13 περιφερειακών διοικητών και θα ενημερώνει το help desk της γραμματείας για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top