Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για την κακοκαιρία

Έχει αναπτυχθεί στόλος 70 οχημάτων

Εκχιονιστικά

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας», η οποία αναμένεται να πλήξει την Αττική από αύριο το βράδυ βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε κινητοποίηση.

Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή – Πού θα χτυπήσει ο Ηφαιστίωνας

Ειδικότερα έχει τεθεί σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας με εκχιονιστικά μηχανήματα για την περίπτωση ανάγκης διάνοιξης δρόμων, που είναι στην αρμοδιότητά της και μηχανήματα άμεσης επέμβασης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Έχει αναπτυχθεί στόλος 70 οχημάτων

Στόλος περίπου 70 οχημάτων έχει αναπτυχθεί στο οδικό Δίκτυο της Αττικής, προκειμένου να επέμβει όπου χρειαστεί.

Μεταξύ άλλων στο δυναμικό του στόλου των οχημάτων των Περιφέρειας συμπεριλαμβάνονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, αλατιέρες, φορτωτές, γκρέιτερ, μηχανήματα GCB, μικρά ερπυστριοφόρα, και φορτηγά.

Σημεία επιφυλακής

Για την αμεσότερη επέμβαση τα συνεργεία της Περιφέρειας με οχήματα και προσωπικό βρίσκονται σε ετοιμότητα και μπορούν να επιχειρήσουν για δράσεις αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους στα παρακάτω σημεία:

Καπανδρίτι, Οινόη, Λεωφόρο Μαραθώνος, Κατεχάκη, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαρούσι (Φραγκοκλησιάς), Ιπποκράτειο Πολιτεία, Ερυθρές -Βίλια, Πάρνηθα στο ύψος του Τελεφερίκ, Λεωφόρο Φυλής, Πόρτο Γερμενό και Δαφνί. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει επαρκείς ποσότητες αλατιού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top