Έφοδος σε ταράτσα: Στο star.gr ένοικος της πολυκατοικίας στη Σπ.Τρικούπη

«Τα Εξάρχεια δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι και με όλα αυτά τα χρόνια»

Σε επτά συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων προχώρησαν οι αρχές αργά το απόγευμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα η ομάδα ΟΠΚΕ πραγματοποίησε επιχείρηση σε πολυκατοικία στην οδό Σπύρου Τρικούπη όταν ομάδα νεαρών με σακίδια προσπάθησε να ανέβει στο δώμα της ταράτσας.

«Πολεμοφόδια» σε ταράτσα πολυκατοικίας στα Εξάρχεια - Εφτά συλλήψεις

Το star.gr βρέθηκε στο σημείο και συνομίλησε με ένοικο της πολυκατοικίας. Η γυναίκα χαρακτηρίζει τη χθεσινή επέτειο ως την πιο ήρεμη των τελευταίων ετών και επικροτεί την άμεση επέμβαση των διωκτικών αρχών. Μάλιστα, σημειώνει ότι καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και τραυματισμούς πολιτών από τα ΜΑΤ είναι «υπερβολές». 

«Τα Εξάρχεια δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι και με το πως ήταν όλα αυτά τα χρόνια», υποστηρίζει η γυναίκα που διαμένει τα τελευταία 52 χρόνια στην περιοχή και συνεχίζει: «Πέρα από κόμματα και χρώματα, εμένα με ενδιαφέρει η προσωπική μου ασφάλεια και των συνανθρώπων μου».

Σπασμένα κομμάτια από μάρμαρο και κεραμίδια 

Η ένοικος περιγράφει ότι το Σάββατο μια ομάδα ατόμων παραβίασε την κεντρική είσοδο στην πολυκατοικία. Την Κυριακή γύρω στις 5 το απόγευμα ενδεχομένως τα ίδια άτομα επέστρεψαν, ανέβηκαν στην ταράτσα και αφού αρχικά απέτυχαν να παραβιάσουν το λουκέτο, έσπασαν τη μεταλλική πόρτα με βαριοπούλα. Από τη συγκεκριμένη ταράτσα η οποία επικοινωνεί μεσοτοιχία με άλλες δύο πολύ κατοικίες και έχει οπτική επαφή τόσο με την πλατεία Εξαρχείων όσο και με τις οδούς Στουρνάρη και Σολωμού, οι άγνωστοι δράστες τη χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ. 

Εξάρχεια: Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στην πολυκατοικία της Στουρνάρη

Ένοικοι των τελευταίων ορόφων άκουσαν τον θόρυβο και τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση. Η Αστυνομία ενήργησε άμεσα και όταν έφθασαν οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ αυτοφώρω τους νεαρούς. 

Πέρα από την σπασμένη μεταλλική πόρτα, την οποία γκρέμισαν οι νεαροί με βαριοπούλα, στο έδαφος υπάρχουν σπασμένα κομμάτια από μάρμαρο και κεραμίδια, σπασμένα μπουκάλια μπύρας, ένα ζευγάρι μαύρα γάντια, καθώς και ξυράφια που μοιάζουν με  "αστεράκια-λεπίδες" τύπου νίντζα. 

«Με χτύπησε νεαρός μέσα στην πολυκατοικία που μένω πριν από 15 μέρες»

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από νεαρό πριν από 15 μέρες

Η γυναίκα περιγράφει ότι πριν από 15-20 μέρες, περίπου 50 άτομα μπήκαν στην πολυκατοικία με σκοπό να ανέβουν την ταράτσα. Παρόλο που τους ζήτησε να περάσει, ένας από αυτούς, ένας αλλοδαπός, τη χτύπησε στο χέρι με ένα αιχμηρό αντικείμενο, όπως υποστηρίζει, δείχνοντας το μελανιασμένο χέρι της από το χτύπημα. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top