«Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο»: Ο Ισραηλινός πρέσβης στο STAR

Ο Γιόσι Αμράνι ανέλυσε τις κινήσεις των Τούρκων σε Κύπρο και Συρία

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το γεωστρατηγικό περιβάλλον τον τελευταίο καιρό, οι συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολύτιμες

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, μίλησε αποκλειστικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και την Ειρήνη Ζαρκαδούλα, ζητώντας από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. 

H συμμαχία μεταξύ του Ισραήλ της Κύπρου και της Ελλάδας και των ΗΠΑ φυσικά θα μπορούσαν να περιορίσουν την παράνομη τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο; «Πιστεύω ότι οι χώρες μας, το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή κι αυτή η σταθερότητα είναι το μέλλον της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να αναπτύσσεται μία στρατηγική συνεργασία. Η στρατηγική συνεργασία είναι σημαντική για τη σταθερότητα στην περιοχή» αποκρίθηκε ο πρέσβης.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης μόλις εχθές η Κύπρος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για τους Τουρκοκύπριους για τα έσοδα που θα προκύψουν από τους υδρογονάνθρακες. «Καλούμε σε πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και καλούμε σε συνεργασία. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για καμία προβοκάτσια από οποιαδήποτε πλευρά» δήλωσε ο κύριος Αμράνι.

Η Ρωσία παίζει σημαντικό ρόλο στη Συρία

Ποιος είναι ο νικητής μετά τη συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν και φυσικά της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα και πώς θα επηρεάσει την κατάσταση σε όλη την περιοχή; «Οι Ρώσοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αποτελούν παράγοντα ισορροπίας. Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν όλες οι ξένες χώρες να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία και να συνδράμουν και να διευκολύνουν τη σταθερότητα αυτής της χώρας και να επιτρέψουν στο συριακό λαό να ξεπεράσει και γιατρέψει τις πληγές του από πολύ μεγάλο πόνο, πολύ μακρύ εμφύλιο με τόσα πολλά θύματα και τόσους πολλούς εκτοπισμένους. Η Συρία αξίζει να είναι η νικήτρια» απάντησε στην Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top