Ξεκληρίστηκε η οικογένεια Μαυρίκου: Η αρχή του τέλους

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της τραγωδίας 

Με τον πιο τραγικό τρόπο έριξε αυλαία χθες η ιστορία της οικογένειας Μαυρίκου, η οποία ξεκληρίστηκε μέσα σε τρία χρόνια.

To αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η μητέρα και ο αδερφός του Παναγιώτη Μαυρίκου. Φωτογραφία: Στέλιος Μισινάς/Eurokinissi

Μετά τον φρικτό θάνατο του δημοσιογράφου-εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου, που το 2016 απανθρακώθηκε μέσα στο Porsche Cayenne του στην Αττική Οδό, χθες η μητέρα και ο αδερφός του ανασύρθηκαν νεκροί από βάθος 32 μέτρων στον Μώλο της Δραπετσώνας.

Η μητέρα του δημοσιογράφου και εκδότη στην κηδεία του το 2016. Φωτογραφία: Γιώργος Μπαμπούκος/InTime

Η 75χρονη μητέρα και ο 53χρονος αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου, φέρονται να έβαλαν τέλος στη ζωή τους, κάνοντας βουτιά θανάτου μέσα στη θάλασσα με το Mercedes αυτοκίνητο που ανήκε στη σύζυγο του εκδότη.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και τα δύο σκυλιά της οικογένειας, το ένα εκ των οποίων σώθηκε κολυμπώντας.

To ένα από τα δύο σκυλάκια της οικογένειας που κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας. Φωτογραφία: Στέλιος Μισινάς/Eurokinissi

Δραπετσώνα: Νεκροί η μάνα και ο αδελφός του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου

Τα οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε δικηγόρος του Παναγιώτη Μαυρίκου, η μητέρα και ο αδερφός τους βρίσκονταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. 

Η 75χρονη μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, υποβασταζόμενη στην κηδεία του γιου της/Γιώργος Μπαμπούκος/InTime

Τα είχαν χάσει όλα, ενώ εκτός από τα οικονομικά τους προβλήματα, ο 53χρονος αδερφός του εκδότη «πάλευε» και με ανίατη ψυχική ασθένεια. «Δεν μπορούσε ούτε τα φάρμακά του να πάρει» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο star.gr.

Μετά τον θάνατο του 42χρονου δημοσιογράφου και εκδότη, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που τους είχε απομείνει ήταν ένα σπίτι στη Βάρκιζα, το οποίο και τους το πήραν οι τράπεζες. Η μητέρα και ο αδερφός του έμεναν το τελευταίο διάστημα στη Δραπετσώνα, σε ένα φτωχικό σπίτι. Ωστόσο το έχασαν και αυτό μετά από κατάσχεση που έγινε πρόσφατα.

 Η σύζυγός του Παναγιώτη Μαυρίκου μετά τον θάνατό του εγκατέλειψε την Αθήνα και πήγε στον Βόλο για να ζήσει μόνιμα με τα δύο παιδιά που είχαν αποκτήσει. 

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Το χρονικό της τραγωδίας

Χθες λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, μάρτυρες ανέφεραν στο Λιμενικό Σώμα ότι είχε πέσει ένα αυτοκίνητο στον Μώλο της Δραπετσώνας.

Το Ι.Χ όχημα φέρεται να έφτασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις μπάρες στην προβλήτα - ο χώρος είναι ελεγχόμενος - κόλλησε πίσω από ένα φορτηγό και στη συνέχεια ακολούθησε ξέφρενη πορεία μέσα στον Μώλο και έπεσε στη θάλασσα.

Έντρομοι, περαστικοί είδαν το όχημα να διανύει με μεγάλη ταχύτητα 200 - 300 μέτρα και να καταλήγει στη θάλασσσα.

Ο άνδρας που είδε το όχημα να πέφτει στη θάλασσα, έτρεξε και βούτηξε στο νερό για να σώσει τους επιβάτες, όμως το βάθος ήταν μεγάλο και τα νερά θολά, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει. Άμεσα ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και στο σημείο έφτασε πλωτό σκάφος και βατραχάνθρωποι.

Στις 15:00 κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα και να ανασύρουν τις σορούς της μητέρας και του αδερφού του Παναγιώτη Μαυρίκου, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Το Λιμενικό στο σημείο του δυστυχήματος στον Μώλο της Δραπετσώνας. Φωτογραφία: Στέλιος Μισινάς/Eurokinissi

Το φρικτό δυστύχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου 

Ήταν 9 Ιουνίου του 2016 όταν o Παναγιώτης Μαυρίκος οδηγούσε με το όχημά του στην Αττική Οδό.

Το πολυτελές όχημα άρχισε κάποια στιγμή να χάνει την πορεία του και να χτυπά στο τσιμεντένιο κιγκλίδωμα.

Βγήκε το πόρισμα για το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου – Ποια ήταν η αιτία;

To πολυτελές αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε το 2016, ενώ οδηγούσε στην Αττική Οδό. Φωτογραφία: Κώστας Μπαλτας/InTime

Ο 42χρονος δημοσιογράφος και εκδότης προσπάθησε να το ακινητοποιήσει στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Από το αυτοκίνητο άρχισαν να βγαίνουν καπνοί αλλά δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού με αποτέλεσμα στο τέλος να χάσει τις αισθήσεις του και να απανθρακωθεί.

Το τελικό πόρισμα για το τροχαίο δυστύχημα έδειξε ότι οφειλόταν σε μηχανολογικό πρόβλημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top