Έρχονται καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από Δευτέρα

Ραγδαία θα είναι η αλλαγή του καιρού από αύριο, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ακόμα και για χιόνια στα ορεινά και την ΕΜΥ να βγάζει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με αυτό:

1. Αύριο Δευτέρα (07-10-2019), προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και
τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

 

 

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

2. Την Τρίτη (08-10-2019) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την
ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

 

 

Στο ίδιο κλίμα και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει πως σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ECMWF αναμένονται αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και στην Αττική, όπου προβλέπεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. 

Από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, αναμένεται κατά τόπους να δημιουργηθούν προβλήματα από πλημμύρες, ενώ στο Βόρειοανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, που θα έχουν όμως έντονο χαρακτήρα. 

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο από αύριο θα κάνουν την εμφάνισή τους στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας και οι πρώτες χιονοπτώσεις. Αυτό αφορά στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει από τα 1.800 – 1.900 μέτρα υψόμετρο και πάνω σε αρκετές ορεινές περιοχές της Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως 8 μποφόρ, ενώ την Τρίτη θα παραμείνουν υπολείμματα της κακοκαιρίας με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια, όχι όμως με την ίδια ένταση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top