Πλημμύρες στη δυτική Ελλάδα: Και δεύτερος νεκρός από κεραυνό

Απομακρύνθηκαν μαθητές από σχολείο του Πύργου - Τόνοι λάσπης στην Κεφαλονιά

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η βροχή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κεραυνό στα Λεχαινά, μαθητές απομακρύνθηκαν από σχολείο που πλημμύρισε στον Πύργο, ενώ το χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά έχει «πνιγεί» στη λάσπη. Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι και δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κεραυνό, αυτή τη φορά στην Κυπαρισσία. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ από το Star

Λεχαινά Ηλείας: Νεκρός από κεραυνό

Τη ζωή του έχασε ένας εργάτης, στα Λεχαινά Ηλείας όταν χτυπήθηκε από κεραυνό σήμερα το πρωί.  Στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο εργάτης τρόμαξε από τον κεραυνό και βγήκε έξω από τον χώρο που βρισκόταν. Έμενε σε ένα πρόχειρο παράπηγμα στο χωριό Μυρσίνη της Ηλείας, μαζί με άλλους πέντε. Όταν άκουσε τις βροντές, τρόμαξε και βγήκε έξω, κι τότε για κακή του τύχη, χτυπήθηκε από κεραυνό.

Κυπαρισσία: Και δεύτερος νεκρός από κεραυνό

Kαι δεύτερος άνθρωπος είναι νεκρός μετά από χτύπημα που δέχτηκε από κεραυνό. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 56χρονο που έχασε τη ζωή του στην Κυπαρισσία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο.

Κεφαλονιά: Φοινικόδεντρο τυλίχτηκε στις φλόγες από κεραυνό 

Συγκλονίζει η εικόνα από την περιοχή Κεραμειές της Κεφαλονιάς, όπου νωρίς το πρωί, κεραυνός χτύπησε φοινικόδεντρο, το οποίο στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Όπως ανέφερε χρήστης του facebook που ανήρτησε το βίντεο, στο σημείο εκείνο υπάρχει στάση λεωφορείου, στην οποία κάθε μέρα περιμένουν μαθητές. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν ήταν κανείς εκεί.

Πύργος: Ζητήθηκε η απομάκρυνση των μαθητών από το 4ο δημοτικό σχολείο

Η απομάκρυνση των μαθητών, νωρίτερα από το προκαθορισμένο ωράριο, κρίθηκε αναγκαία για τους μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου. Η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε το προαύλιο του κτιρίου. Ο δήμαρχος και η διεύθυνση του σχολείου, υπό τον φόβο επιδείνωσης του καιρού, έκριναν ότι για την ασφάλεια των παιδιών είναι προτιμότερο να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Πνίγηκε» στη λάσπη το χωριό Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς

βίντεο από χρήστη του Facebook

Δυνατή νεροποντή έπληξε όμως και την Κεφαλονιά, με το χωριό Αγία Ευφημία να αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι έχει πλημμυρίσει ο ξηροπόταμος και η κατάσταση τόσο στην παραλία, όσο και σε άλλα σημεία του χωριού είναι δύσκολη. 

Έπεσαν πάνω από 10.500 κεραυνοί στη δυτική Ελλάδα

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από τη  θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Στον χάρτη φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών

Βροχές και καταιγίδες και την Τετάρτη 

Ο καιρός θα είναι άστατος και την Τετάρτη, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει βελτίωση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, περιμένουμε στα ανατολικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top