Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χίο

Καθυστέρησε το ασθενοφόρο - Σημαντικές ελλείψεις νοσηλευτών στα νησιά

Μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν στη Σάμο και τη Λήμνο με τις ελλείψεις γιατρών, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει στο Star και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή των εκλογών στη Χίο και σε αυτό ίσως συνετέλεσε και η καθυστέρηση του ασθενοφόρου. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «μια γυναίκα παρασύρθηκε από μηχανάκι και υπήρχε και κλήση από το πλοίο που ερχόταν στη Χίο οτι μέσα είχε ασθενή με ανακοπή. Δυστυχώς και στα δύο περιστατικά, το ασθενοφόρο καθυστέρησε με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε αν αυτό συνέβαλε στο να χάσουν τη ζωή τους οι άνθρωποι».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, σχολίασε το γεγονός λέγοντας πως «και το περιστατικό στο πλοίο και το τροχαίο στην πόλη της Χίου αντιμετωπίστηκαν άμεσα από ασθενοφόρα. Να σταματήσουν να κάνουν κακό στην πατρίδα λέγοντας τέτοια πράγματα. Προσβάλλουν τη χώρα και όχι το ΕΚΑΒ».

Υπ. Υγείας: Χαρτογραφούνται οι κενές θέσεις

Μέσα σε όλα, υπάρχουν και οι ελλείψεις των γιατρών. Στη Λήμνο γίνεται αγώνας ώστε να ανοίξουν και πάλι τα χειρουργεία, αφού υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρούργος ενώ ακόμα περιμένουν στη Σάμο τους γιατρούς με μπλοκάκι που θα καλύψουν τις θέσεις παιδιάτρων. Πάντως από το υπουργείο Υγείας γίνεται ήδη χαρτογράφηση και προσπάθεια κάλυψης των κενών.

Υγειονομικά ανοχύρωτα τα νησιά - Χωρίς μονάδα εντατικής θεραπείας οι Κυκλάδες

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει πως τα νησιά μαστίζονται από τις ελλείψεις διασωστών και ασθενοφόρων.

Στην Πάρο δουλεύουν εννέα διασώστες και ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, στην Κω πέντε διασώστες και ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια και στη Χίο, όπου υπάρχει και προσφυγικός καταυλισμός, 13 διασώστες και ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια.

Στη Λέσβο και στα τέσσερα κέντρα υγείας παρατηρούνται κενές βάρδιες στα ασθενοφόρα. Στη Ρόδο υπάρχουν μόλις τρία ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση και στην Κάλυμνο τέσσερις διασώστες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «κινδυνεύουν τα έκτακτα περιστατικά, τα παιδιά γιατί δεν υπάρχουν παιδίατροι, δεν είναι δυνατόν οι Κυκλάδες να μην έχουν ούτε μια κλίνη εντατικής!».

Παρόλα αυτά, η διοίκηση του ΕΚΑΒ εκτιμά πως τα νησιά δεν είναι ακάλυπτα.

«Αυτές οι δηλώσεις από συνδικαλιστικά όργανα κάνουν κακό στην πατρίδα και τη χώρα γιατί χτυπούν την τουριστική βιομηχανία. Όλα τα νησιά μας ειναι καλυμμένα σε 24ωρη βάση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Συνάντηση Κικίλια με ΥΠΕαρχες

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε την Πέμπτη από τους διοικητές όλων των υγειονομικών περιφερειών να τον ενημερώσουν για τις οικονομικές τους ανάγκες και τις ελλείψεις προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top